Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

To Πεντάγωνο θέλει να ενδυναμώσει την παρουσία του στη Συρία μ΄αφορμή τη μάχη της Ράκα.


U.S. Army Soldiers. (File)
To σχέδιο κατάκτησης της Raqqa που προετοίμασε το αμερικανικό Πεντάγωνο προβλέπι μια ευαίσθητη άυξηση των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία και πιο ειδικότερα ειδικών δυνάμεων.
Το Πεντάγωνο πρότειν ένα νέο σχέδιο επίθεσης στη Raqqa, οχυρό της Daech ανακοινώνει η Washington Post επικαλούμενη πηγές στο εσωτερικό της διοίκησης των ΗΠΑ.Προβλέπει αυξημένη συμμετοχή των αμερικανών.
Αυτόν τον καιρό γύρω στους 500 αμερικανούς υποστηρίζουν τις κατά πλειοψηφίαν κουρδικές FDS. Το Πεντάγωνο θα ήθελε να εργαστούν πιο κοντά στη γραμμή του μετώπου ακόμη κι αν ήταν να συμμετέχουν σε μάχες. Από την άλλη το Πεντάγωνο προτίθεται ν΄αποδώσει επιθετικά ελικόπτερα και συστήματα πυροβοικού στις κουρδικές δυνάμεις και στ΄αποσπάσματα της συριακής αντιπολίτευσης.Στην αρχή αυτής της εβδομάδας το σχέδιο που προετοιμάστηκε εδώ κι ένα μήνα υποβλήθηκε για εξέταση στον Donald Trump.sputnik 5.3.17
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.