Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Η Τουρκία πρώτος χορηγός του «στρατού Κοσσυφοπεδίου»




φωτό από το δημοσίευμα του infoshqip.com
Μάρτιος 26, 2017. 14:49
Τα μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι ασφάλειας της Σερβίας, ανησυχούν για τις φήμες σχηματισμού στρατού από το Κοσσυφοπέδιο. 
Επισημαίνουν στις αναφορές τους αυτές ότι υπάρχει το άμεσο ενδεχόμενο εξοπλισμού του στρατού αυτού από την Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας του Κοσόβου ‘Koha’.

Η σερβική εφημερίδα «Danas», εξάλλου, παρουσιάζει απόψεις εμπειρογνωμόνων που μιλούν για τους στενούς δεσμούς των αρχών του Κοσσυφοπεδίου με τον πρόεδρο της Τουρκίας.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα είναι ο κύριος χορηγός του οπλισμού του στρατού και είναι πρόθυμος να δωρίσει ακόμη και αεροσκάφη «F-16 Falcon», τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης.
Οι εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας του Βελιγραδίου ισχυρίζονται ότι ο Ερντογάν, με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα θα ενεργοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν για την εξοπλισμό των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου.
Ο πρώην επικεφαλής του Τμήματος Ασφάλειας της Στρατιωτικής Ακαδημίας του Βελιγραδίου, συνταγματάρχης Μίλαν Μιγιαλκόφσκι, αναφέρει ότι η Τουρκία θα εξοπλίσει το Κοσσυφοπέδιο, όπως έχει κάνει και σε άλλες χώρες (των Βαλκανίων).
Δημοσιεύματα του Κοσσυφοπεδίου- πριν δημοσιοποιηθεί η παρούσα πληροφορία- ανέφεραν ότι ενδέχεται ο στρατός που πρόκειται να δημιουργεί στο Κοσσυφοπέδιο θα λάβει όπλα από τη Γερμανία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι γερμανικές βιομηχανίες έχουν, ήδη, προβεί σε προτάσεις προς τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου.
(infoshqip.com)
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.