Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Διάσκεψη Βρυξελλών:Η ΕΕ δίνει 300 δις στη Συρία για να φύγει ο Άσαντ…..και Έκτακτη Σύγκλιση Συμβουλίου Ασφαλείας για »χημική επίθεση ».




Για α΄φορά από την αρχή του πολέμου η ανοικοδόμηση της Συρίας φιγουράρει στο πρόγραμμα μιας διάσκεψης διακρατικής πολλών χωρών σε επίπεδο υπουργών.

Οργανώνεται στις  4 με 5 Απριλίου στις Βρυξέλλες υπό την συμπροεδρία (ΕE) και Ηνωμένων Εθνών με τη παρουσία 28 κρατών μελών της ΕΕ (άρα και της Ελλάδας)  και των  κύριων χωρών που εμπλέκονται στην κρίση όπως ΗΠΑ,Ρωσία και γείτονες Συρίας με 2 σκοπούς : από την μια να υποστηρίξει την επεξεργασία της διαδικασίας των ενδοσυριακών διαπραγματεύσεων στη Γενεύη και από την άλλη να  « αξιολογήσει τις τοπικές προυποθέσεις στις οποίες μια βοήθεια θα μπορούσε να διοχετευθεί μετά το τέλος της διαμάχης».
Οι 28 δηλ. και η Ελλάδα είναι έτοιμοι να χρηματοδοτήσουν ένα μέρος του εργοταξίου που υπολογίζεται σε 200 με 300 δις euros, αλλά χωρίς να υπογράφει εν λευκώ επιταγή στη Δαμασκό.
Στη Διάσκεψη για τη Συρία …….δεν θα μετέχει η Συρία ..ερήμην της παίρνονται οι αποφάσεις …..
Η Federica Mogherini, η επικεφαλής της ευρωπαικής διπλωματίας σκιαγραφεί το στενό δρόμο στον οποίο δεσμεύονται οι 28 : επισήμανση της διάθεσή τους να χρηματοδοτήσουν ένα μέρος του τιτάνιου εργοταξίου της ανοικοδόμησης υπολογιζόμενο σε 200 με 300 δις euros, αλλά με προυποθέσεις. « Ούτε ένα euro για την ανοικοδόμηση στη Συρία χωρίς πολιτική μετάβαση», απολυτοποιεί τη θέση τους ο γάλλος ΥΠΕΞ  Jean-Marc Ayrault.
Η ΕΕ μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόσχεση επενδύσεων ως ένα μοχλό πίεσης κατά του καθεστώτος Assad αναφέρει η εφημερίδα.
Η πολιτική μετάβαση για τους εκβιαστές της ΕΕ μεταφράζεται σε απομάκρυνση Άσαντ ..επομένως 300 δις αργύρια και όχι 30 για να φύγει ο Άσαντ….
Η συντονισμένη πίεση στο συριακό λαό και στον πρέοδρό του δεν σταματάει εδώ.Το α΄σκέλος είναι ο απροκάλυπτος οικονομικός εκβιασμός που η ΕΕ γνωρίζει καλά ν΄ασκεί και το β΄σκέλος είναι πολιτικό διπλωματικό.Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνέλθει εκτάκτως την Τετάρτη για να τοποθετηθεί για την χημική επίθεση που έκανε  58 νεκρούς εκ των οποίων 11 παιδιά ανακοίνωσε η αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ.
Αγγλία και Γαλλία ζήτησαν την Τρίτη την έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά την ανακοίνωση ότι αεροπορικοί βομβαρδισμοί που χτύπησαν νωρίετρα την κατεχόμενη από τους ισλαμιστές τρομοκράτες πόλη Khan Cheikhoun στην επαρχία Ιντλίμπ στη ΒΔ Συρία .
Η επιτροπή έρευνας του ΟΗΕ για ανθρώπινα δικαιώματα στη Συρία και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ  ο Staffan de Mistura, ανέφεραν ότι πρόκειται για  « χημική επίθεση ».Ρωσία και Συρία αρνήθηκαν την εμπλοκή τους.lemonde afp
Σύμπτωση την ίδια ημέρα η Διάσκεψη Βρυξελλών αλλά και η Εκτακτη Σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας…2 μέτωπα αραγή κατά Συρίας.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.