Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΨΕ… «ΦΩΤΙΕΣ» ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Την έντονη οργή της Άγκυρας προκάλεσε η πρώτη κίνηση του υποψηφίου προέδρου της Γαλλίας για τον δεύτερο γύρο, Εμμανουήλ Μακρόν, καθώς η πρώτη του κίνηση μετά την νίκη του στον πρώτο γύρο ήταν να τιμήσει την αρμενική γενοκτονία καταθέτοντας στεφάνι στο εδικό μνημείο που έχουν στήσει στο Παρίσι οι Αρμένιοι της διασποράς, τιμώντας το ενάμιση εκατομμύριο των θυμάτων τους από την οθωμανική και τουρκική θηριωδία.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, μια μέρα μόλις μετά την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Γαλλίας και με τον αέρα του νικητή, ο υποψήφιος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν μετέβηκε στο μνημείο της αρμενικής γενοκτονίας, «Komitas», που φιλοτέχνησε ο Αρμένιος καλλιτέχνης Soghomon Soghomonyan και αφού κατέθεσε στεφάνι τιμώντας τα θύματα μίλησε με καυστικό τρόπο για την Τουρκία και τόνισε ότι η αρμενική γενοκτονία θα πρέπει να αναγνωριστεί από όλα τα κράτη σαν χρέος στους εκατοντάδες χιλιάδες των θυμάτων της.
Να σημειωθεί ότι στην τελετή μνήμης της αρμενικής γενοκτονίας εκτός από τον Μακρόν παραβρεθήκαν και ο νυν πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, καθώς και η δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo, καθώς και πολλοί παράγοντες της αρμενικής κοινότητας της Γαλλίας.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.