Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δυο σοβαροί Ρώσοι στρατηγικοί αναλυτές και παράγοντες του ρωσικού καθεστώτος, μιλώντας στην ρωσική εφημερίδα Pravda και στον δημοσιογράφο, Дмитрий Судаков, για  τα τελευταία γεγονότα στην Συρία και εκφράζοντας όπως αναφέρεται το στενό περιβάλλον του Ρώσου προέδρου, ζήτησαν η Ρωσία να απαντήσει δυναμικά στους αμερικανικούς βομβαρδισμούς!

Συγκεκριμένα ο Viktor Ozerov, πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αφού καυτηρίασε με σκληρό τόνο τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς τους οποίους χαρακτήρισε σαν ωμή βία κατά ενός κυριάρχου κράτους, ενώ κατέκρινε έντονα τον Ντόναλντ Τραμπ ότι αθέτησε όλες τις προεκλογικές του εξαγγελίες για μη πολεμική ανάμειξη στην Συρία, κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά πως, «Δεν γνωρίζω τι παιχνίδια παίζουν εκεί στην Ουάσιγκτον, αλλά η ρωσική αντίδραση θα πρέπει να είναι δυναμική και ανάλογη της αμερικανικής βίας»!

Ο δεύτερος που σχολίασε στην ρωσική εφημερίδα τα τελευταία γεγονότα, είναι ο Alexander Bedritsky, διευθυντής του «Αναλυτικού Κέντρου Πληροφοριών Tauride». Και αυτός αφού καυτηρίασε με έντονο τόνο τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς, τόνισε ότι είναι αναγκαία η ρωσική απάντηση με κάθε μέσο. Παράλληλα κατηγόρησε το Τραμπ ότι ποτέ δεν ήταν «περιστέρι» και αντίθετος με την εξωτερική πολιτική των Όμπυα-Μπους. Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τους βομβαρδισμούς, το απέκλεισε λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι αυτό δεν θα το τολμήσουν γιατί… ξέρουν ότι θα το πληρώσουν πολύ ακριβά.

Την ίδια ώρα σε κοινή τους ανακοίνωση τα επιτελεία Ρωσίας και Ιράν, όπως μεταδίδουν εκτάκτως τα τουρκικά ΜΜΕ, καταδίκασαν τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς και απείλησαν με σκληρά αντίποινα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.