Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Τραμπ: »αλλάζω στάση έναντι του Άσαντ ».Καταλόγισε στο »καθεστώς ειδεχθείς πράξεις. »




O Tραμπ αντιδρώντας ως προς την επονομαζόμενη από τη δύση  »επίθεση με χημικά » κατήγγειλε μια « ακρότητα χημικής επίθεσης » κατά  « αθώων ατόμων , γυναικών, μικρών παιδιών και και ωραίων μικρών μωρών». « Ο θάνατός τους αποτελεί μια προσβολή για την ανθρωπότητα »,πρόσθεσε.

« Η στάση μου έναντι του Άσαντ άλλαξε », είπε καταγγέλοντας  « ειδεχθείς πράξεις » του καθεστώτος που « δεν μπορεί να είναι ανεκτές ». Επίσης ύψωσε τον τόνο κατά της isis που ελέγχει ένα μέρος της Συρίας . « Θα καταστρέψουμε την isis θα προστατεύουμε τον πολιτισμό », υποσχέθηκε γιατί  «δεν έχουμε επιλογή. »lemonde
Πότε άλλαξαν στάση οι ΗΠΑ στη Συρία και δεν το αντιληφθήκαμε για να επανέλθουν και πάλι στη σκληρή τους ρητορική.
Η διοίκηση Τραμπ στη γραμμή Ομπάμα συνέχισε να παραβιάζει με τη συμμαχία των 46 κρατών που έχει συστήσει το συριακό ενάεριο χώρο και να επιχειρεί κι εντός του συριακού εδάφους χωρίς τη συναίνεση της Συρίας.Συνέχισε να καταπατά την εθνική κυριαρχία κι ανεξαρτησία κράτους.Πραγματοποιεί εισβολή επί συριακού εδάφους με πεζοναύτες τεθωρακισμένα πυραυλικά συστήματα κλπ.Κατέχει παράνομα συριακό εδαφος και κατασκευάζει βάσεις χωρίς προγενέτερη συνθήκη με το κυρίαρχο κράτος.Δεν αναγνωρίζει τη συριακή διοίκηση και κανένα θεσμό του κράτους αυτής ή φορέα.
Ως προς το ότι είναι θεματοφύλακας του πολιτσιμού στη Συρία.Είναι αυτόκλητος σωτήρας προς ίδιον όφελος.Δημιουργία παράνομων αμερικανικών βάσεων,κατοχή συριακού εδάφους,εκμετάλλευση πλούσιου υπεδαφους συριακού σε πετρέλαια στις περιοχές που ελέγχουν οι κούρδοι,ενίσχυση της γεωστρατηγικής θέσης των ΗΠΑ έναντι ρωσικού μπλοκ στην περιοχή της Μ Ανατολής Μεσογείου,μοιρασιά.
Οι ΗΠΑ δεν υπεραμύνονται τον πολιτισμό αλλά με τη στάση τους τον καταρρακώνουν.Δεν αναγνωρίζουν το νομικό πολιτισμό,κουρελιάζουν το διεθνές δίκαιο.Από πότε ακραιφνής μιλιταρισμός και ιμπεριαλισμός, αποικιοκρατία ισοδυναμούν με πολιτισμό.Επιθυμούν κι εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση της ανατροπής Άσαντ και την ανάδειξη εγκάθετων αχυράνθρωπων της επιρροής τους και την μεταβολή της συριακής δημοκρατίας σε μπανανία ή σε προετεκτοράτο σαν τα καθεστώτα που ευνόησαν άλλοτε στη Λατινική Αμερική για το άρμεγμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας,και την πολιτική τους καθυπόταξη.Ενδιαφέρονται να υπεραμυνθούν το ισραηλινό δίκαιο έναντι του όποιου συριακού.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.