Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Σύνοδος των ΥΠΕΞ των G7 με προεξάρχον το συριακό και διευρυμένες παράλληλες συσκέψεις με Τουρκία,Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,Σ Αραβία ,Ιορδανία και Κατάρ……


Αποτέλεσμα εικόνας για reseaux gazoduc qatar
Oι Υπ.Εξωτερικών των  G7 (ΗΠΑ,Ιαπωνίας,Καναδά, Γερμανίας,Βρετανίας, Γαλλίας και Ιταλίας) συναντιούνται τη Δευτέρα και τη Τρίτη στο Lucques (Iταλία), για να επιχειρήσουν να επανακινήσουν την πολιτική διαδικασία στη Συρία και να μεταβιβάσουν ένα μήνυμα « καθαρό και συντονισμένο » στη Μόσχα.

Στην ατζέντα επίσης: μάχη κατά της τρομοκρατίας, κατάσταση σε Λιβύη και Ουκρανία, βορειοκορεάτικες προκλήσεις, συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν… Αλλά η διατεινόμενη επίθεση με χημικά στο Khan Cheikhoun, στα κατεχόμενα από τους ισλαμιστές τρομοκράτες μέρη του Ιντλίμπ και τ΄αντίποινα των αμερικανών που απάντησε ως στόλος της αλ Κάιντα με τόμαχοκ,κρουζ από αντιτορπιλικά καταδρομικά κατά μιας συριακής αεροπορικής βάσης  τροποποίηαν έντονα την ημερίσια διάταξη της θεματολογίας.Πολλά στρογγυλά τραπέζια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα το απόγευμα ενώ ο ιταλός ΥΠΕΞ ο Angelino Alfano, συγκάλεσε για Τρίτη το πρωί  μια διευρυμένη ειδική σύσκεψη με Τουρκία,Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,Σ Αραβία ,Ιορδανία και Κατάρ.Το πρώτο στραογγυλό τραπέζι των 7 υπουργών προβλέπεται για τις 16h30.
Kαμιά έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός της συσπείρωσης συμμαχίας δυτικών και σκοταδιστικών μοναρχιών του Κόλπου για το συριακό.Το 2009, το Κατάρ ήθελε να εξάγει το αέριο του προς την Ευρώπη μέσω Σ Αραβίας και Ιορδανίας και πρότεινε την δόμηση αγωγού αερίου που θα διερχόταν από τη Συρία.
Ο Bachar al-Assad εναντιώθηκε γιατί αυτός ο αγωγός θα ήταν ανταγωνιστικός ως προς τα συμφέροντα της Ρωσίας που είναι ο κύριος προμηθευτής της Ευρώπης με φυσικό αέριο.
Αυτό ήταν αρκετό για τη Σ Αραβία και το Κατάρ να του κηρύξουν τον πόλεμο διοχετεύοντας όπλα και χρήματα σε τρομοκρατικε΄ς οργανώσεις τζιχαντιστών στη Συρία.
Aποκομίζοντας οφέλη από την εξέγερση στη Συρία το 2011 που υποθάλπτηκε από τους Αδερφούς Μοσουλμάνους το Κατάρ σε μαι διάσκεψη στη Doha το Νοέμβρη του 2012, συγκεντρώνει τις διάφορες οργανώσεις των ανταρτών που δεσμεύθηκαν να δώσουν δίοδο στον αγωγό αερίου του με προορισμό την Ευρώπη μέσω Συρίας. Το Financial Times, το Μάη του 2013 αναφέρει ότι το Κατάρ ξόδεψε  3 δις $ σε 2 χρόνια για να εξοπλίσει τους σύριους τζιχαντιστές.
Έτσι στρατιωτικοποιώντας τις οργανώσεις των αντρατών και τζιψχαντιστών στη Συρία το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία συνέβαλαν στην ανάπτυξη της ISIS  που τους ενσωμάτωσε στο εσωτερικό του χαλιφάτου με όπλα και μπαγκάζια…
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.