Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ KAI ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣTΟ ΙΡΑΚΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τι τελικές προετοιμασίες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για μια μαζική εισβολή στο Ιράκ, με την ονομασία «Ασπίδα του Τίγρη» σε συνέχεια της γνωστής «Ασπίδας του Ευφράτη» στην Συρία, κάνουν γνωστό σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στην Άγκυρα, ο Ερντογάν έχει δηλώσει με απόλυτο τρόπο ότι αμέσως μετά το δημοψήφισμα, που πιστεύει ότι θα το κερδίσει αν και αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο, θα δώσει την εντολή για μια μαζική εισβολή στο Ιράκ με στόχο το Κιρκούκ και την Μοσούλη, τις οποίες διεκδικεί ο Ερντογάν εδώ και καιρό.
Το θέμα είναι ότι και αν δεν κερδίσει το δημοψήφισμα, θα το επιχειρήσει πάλι γιατί θα  έχει περισσότερους λόγους να κάνει αυτή την εισβολή για να ξεπεράσει την πιθανή ήττα. Δηλαδή είτε με ναι, είτε με όχι, έχουμε την «Ασπίδα του Τίγρη» εμπρός μας.
Η κίνηση αυτή της Τουρκίας είναι σίγουρο πως θα ανάψει μεγάλες φωτιές στην ήδη εκρηκτική κατάσταση στην περιοχή, καθώς και το Ιράκ και το Ιράν, έχουν προειδοποιήσει με αυστηρό τόνο την Τουρκία όχι μόνο να μην προχωρήσει σε κάποιες τέτοιες ενέργειες, αλλά και να αποσύρει τάχιστα τις λίγες δυνάμεις που διατηρεί στο ιρακινό έδαφος.
Ο Σουλτάνος όπως φαίνεται τρελαίνεται όλο και πιο πολύ και αυτό με δεδομένη την όλη κατάσταση σε εμάς, στο Αιγαίο, θα πρέπει να το έχουμε σοβαρά υπόψη μας.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.