Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

167 ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΚΑΙ 7 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΝΣΤΟΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Ο ΕΝΤΟΓΑΝ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την προβληματική κατάσταση στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που πρόεκυψε μετά το αποτυχόν πραξικόπημα, περιγράφουν τα τουρκικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αθρόες συλλήψεις και φυλακίσεις ανωτάτων αξιωματικών και στελεχών, προκαλώντας τεράστια κενά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα πάντα με τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, έχουν συλληφθεί με την βαριά κατηγορία της εσχάτης προδοσίας 167 στρατηγοί, 6 χιλιάδες 982 στελέχη και από τα τρία όπλα και 8 χιλιάδες 816 αστυνομικοί.
Παράλληλα έχουν συλληφθεί 3 νομάρχες, 72 αντινομάρχες, 112 έπαρχοι, και 31 χιλιάδες 550 δημόσιοι υπάλληλοι. Στον δικαστικό κλάδο έχει γίνει γενική εκκαθάριση με 2 χιλιάδες 431 δικαστικούς και εισαγγελείς να έχουν συλληφθεί.
Το σύνολο των συλληφθέντων σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής με μια πρώτη καταμέτρηση φτάνει τους 50 χιλιάδες 136 άτομα.
Φυσικά εκείνο που είναι το πιο σημαντικό είναι στις ένοπλες δυνάμεις, όπου μετά το πραξικόπημα έχει επικρατήσει ένα έντονο κλίμα
καχυποψίας καθώς όλοι υποπτεύονται όλους, τα «καρφώματα» γίνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση και όπως αναφέρεται το… «καζάνι» βράζει που επικίνδυνα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.