Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

ΣΤΑ… ΤΡΙΑ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟΣ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ!!!Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ συνεχίζονται οι εντυπωσιακές αποκαλύψεις για το αποτυχών πραξικόπημα της Τουρκίας στην δίκη που γίνεται στην Άγκυρα, ο κατηγορούμενος συνταγματάρχης Cemil Turhan στην σημαντική και αποκαλυπτική κατάθεση του αποκάλυψε ότι στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις υπάρχουν και δρουν τρεις διαφορετικές ομάδες, ενώ υποστήριξε ότι στο πραξικόπημα δεν πρωτοστάτησαν οι προσκείμενοι στον Φετουλάχ Γκιουλέν αξιωματικοί.


Ο κατηγορούμενος συνταγματάρχης αναφερόμενος σε εκείνο το βράδυ εξιστόρησε τις επαφές που είχε με το υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Yaşar Güler και τον υποστράτηγο, Mehmet Patrigöç, αρνούμενος κάθε δική του ενοχή του για συμμέτοχη στο πραξικόπημα.
Αν και δεν κατονόμασε συγκεκριμένα ποιές είναι αυτές οι τρεις ομάδες, σύμφωνα με τις εικασίες που κυκλοφορουν παρασκηνιακά μια ομάδα είναι οι οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν που διατηρούν ακόμα σημαντικούς πυρήνες, η δεύτερη σίγουρα πρόκειται για τους κεμαλικούς που έχουν μεγάλη δύναμη κυρίως στις κατώτερες και μεσαίες βαθμίδες, η τρίτη είναι οι λεγόμενοι τύπου «εκσυχρονιστές», αλεβίτες κλπ. Υπάρχουν και οι ομάδες των καθεστωτικών, κυρίως στις ανώτερες βαθμίδες που ελέγχονται πιο εύκολα.
Πάντως γεγονός είναι πως ο εσωτερικός πόλεμος όχι μόνο δεν έληξε μετά το αποτυχών πραξικόπημα, αλλά συνεχίζεται με άγνωστες συνέπειες.
Çok konuşulacak sözler = Λόγια που θα συζητηθούν πολύ.
TSK işinde 3 farklı ekip var = Υπάρχουν τρία διαφορετικά γκρουπ στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.