Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΣΕ ΤΡΙΤΟ «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ» ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΡΟΧΩΡΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τελείως αιφνιδιαστικά την κατασκευή του τρίτου πυρηνικού σταθμού εξήγγειλε ο Ερντογάν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στη Κίνα, προχωρώντας σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα απόκτησης πυρηνικής υπεροπλίας από την Τουρκία και σε ένα ακόμα βήμα για την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου, που θα την καταστήσει κυρίαρχο στην ευρύτερη περιοχή.


Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος πρόεδρος στην συνάντηση που είχε στο Πεκίνο με τον Κινέζο ομόλογο του, Şi Cinping, ανακοίνωσε ότι η Κίνα θα αναλάβει την κατασκευή του τρίτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας, κατά πάσα πιθανότητα στην επιλεγμένη περιοχή του İğneada, στην ανατολική Θράκη, στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας και κοντά στα βουλγαρικά σύνορα.
Όπως είναι γνωστό ήδη η Τουρκία έχει προσχώσει στην κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού στο Akkoyu, στην περιοχή της Μερσίνας απέναντι από την Κύπρο από ρωσικές εταιρείες, ενώ εξαγγέλθηκε ο δεύτερος πυρηνικός σταθμός στην περιοχή της Σινώπης του Πόντου.
.
Τώρα ο Ερντογαν και μάλιστα σε συνεργασία με τους Κινέζους, προχωρεί στον τρίτο σταθμό στην ανατολική Θράκη.
Δηλαδή διπλωματία μέσω οικονομικών επενδύσεων, αλλά… με άκρως επικίνδυνες προεκτάσεις.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.