Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Διακήρυξη της Επιτροπής Βαλμύ Απέναντι στην Νέο-Πεταινική Δικτατορία του Καθεστώτος Μακρόν.



Να συμπήξουμε ένα πατριωτικό μέτωπο της προόδου.
Πέμπτη, 1η Ιουνίου, 2017
[ Η  Επιτροπή Βαλμύ, της οποίας όργανο είναι ομώνυμη γαλλική ιστοσελίδα, εκπροσωπεί την κίνηση των γνησίων Γκωλλικών, πιστών στις αρχές και τις θέσεις του Στρατηγού, ως αρχηγού της Αντίστασης και ηγέτη της Νίκης και συγκεντρώνει Γάλλους πατριώτες, εμπνεόμενους από την κοσμοθεωρία του και την ενωτική του προσπάθεια, διά του ηρωικού Ζαν Μουλέν, στον αντιστασιακό αγώνα του εσωτερικού και στην κυβέρνηση εθνικής ενότητος στην απελευθέρωση. Με οδηγό την σκέψη ότι οι ΄Ελληνες πάντοτε είχαμε για τη Γαλλία ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αισθήματα και εν’ όψει του  πρώτου γύρου των  μεγάλης σημασίας βουλευτικών εκλογών την Κυριακή, κρίνουμε πως η φωνή των πιστών του αναντικατάστατου για την Γαλλία και την Ευρώπη Μεγάλου Ηγέτη θα ακουστεί στην Ελλάδα με προσοχή, ιδίως όταν τα όσα λέει ακούγονται οδυνηρά οικεία.]

Η Επιτροπή Βαλμύ, κρίνοντας ότι η εκλογή του Εμμανουέλ Μακρόν δεν ήταν δημοκρατική, ότι ήταν προκατασκευασμένη με μια μαζική πολιτικο-δημοσιογραφική χειραγώγηση του λαού μας και από τον μηχανισμό του Βαθέως Κράτους, διακηρύσσει ότι το αποτέλεσμα αυτών των προεδρικών εκλογών στερείται νομιμοποίησης. Αυτή η εκλογή μπορεί δικαίως να αναλυθεί ως «η πλέον επεξεργασμένη μορφή πραξικοπήματος» (1), το αποτέλεσμα «ενός πραξικοπήματος χωρίς στρατό.» (2) Η Επιτροπή μας εγκρίνει το περιεχόμενο αυτών των αναλύσεων και την διατύπωσή τους.
Το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, προϊόν καταδολίευσης της κοινής γνώμης, δεν είναι καθόλου ο θρίαμβος που ανακοίνωσαν τα υπηρετικά ΜΜΕ. Οφείλει να σχετικοποιηθεί. Εάν ο Μακρόν εξελέγη με το 66% των ψήφων, η αποχή ανέρχεται στο 25% και τα λευκά και άκυρα σε 12%. Αυτό μειώνει τη συγκομιδή του Μακρόν στον 2ο γύρο στο 43% των εγγεγραμμένων (από το οποίο ακόμη το 43% είναι ψήφοι εναντίον της Μαρίν Λε Πεν. Επομένως στην πραγματικότητα μόνο το 24,51% των εγγεγραμμένων τον ψήφισαν εκ πεποιθήσεως) έναντι του 18% στον                          1ογύρο. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το βάρος των μέσων (κρατικών και επηρεασμού) που κινητοποιήθηκαν για την ενορχήστρωση της εξαπάτησης των πολιτών, αυτό δεν αντιπροσωπεύει τίποτα το εξαιρετικό.
Αυτή η απατηλή εκλογή εξεικονίζει μιαν βαθειά αλλαγή στη φύση της κοινωνίας μας, η οποία δεν είναι πλέον δημοκρατική ούτε ανήκει στην εθνική μας παράδοση. Οι Ευρωπαϊστές των δεξιοσοσιαλιστών και οι σύμμαχοί τους, αφού επέλεξαν την εθελούσια υποδούλωση απορρίπτοντας την εθνική ανεξαρτησία και την λαϊκή κυριαρχία, καταλήγουν τώρα να εγκαταλείπουν σταδιακά τα τελευταία υπολείμματα δημοκρατίας που είχαν απομείνει στην χώρα μας. Προτίθενται να καταστρέψουν την μία, αδιαίρετη και κυρίαρχη Γαλλική Δημοκρατία, για να ενσωματωθούν στην ομοσπονδιακή  Ευρώπη των L¨ander ( γερμανικά κρατίδια), κατά τις επιθυμίες του γερμανικού ιμπεριαλισμού.
 Η επιτροπή Βαλμύ  εκτιμά ότι έχει εγκαθιδρυθεί  στη Γαλλία μια μορφή   νέο-Πεταινικής  δικτατορίας στην υπηρεσία της  χρηματοπιστωτικής ολιγαρχίας της  γερμανό-αμερικανικής  Ευρώπης. Αυτή  η επιδείνωση, από τους νέους collabos (συνεργάτες των Γερμανών στην κατοχή) της εθνικής προδοσίας και αυτή η αναίρεση της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών ελευθεριών καθιστούν πιο επείγουσα από ποτέ την επανεκκίνηση της πολιτικής του συναγερμού των πατριωτών και υπερασπιστών της εθνικής κυριαρχίας. Αυτή η παρόρμηση είναι ένας από τους κυριότερους λόγους ύπαρξης της Επιτροπής Βαλμύ, από 25ετίας και πλέον. Στη χώρα μας υπάρχουν πια στην πραγματικότητα δύο αντίπαλα στρατόπεδα:
  • Το στρατόπεδο των φεντεραλιστών Μάαστριχ, Σοσιαλιστών και Κέντρο-δεξιών και των συμμάχων τους, από την μια πλευρά,
  • Και  το στρατόπεδο των προοδευτικών δημοκρατικών πατριωτών (που είναι επίσης συνεπείς αντι-ιμπεριαλιστές και γνήσιοι διεθνιστές), από την άλλη. Αυτό είναι το στρατόπεδο τουεργαζομένου λαού και του ΄Εθνους, το στρατόπεδο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, που αγωνίζεται εναντίον της εξουσίας της χρηματοπιστωτικής ολιγαρχίας, η οποία έχει υποδουλώσειτη Γαλλία
Η γραμμή του ρήγματος, δεν βρίσκεται πια στην διάκριση αριστερά-δεξιά, αλλά αντιπαρατάσσει ασυμφιλίωτα τις πιστές στο ΄Εθνος δυνάμεις  στις Ατλαντικόστροφες, των Δυτικοφρόνων και το σύνολο των ευρωπαϊστών συνεργατών του κατακτητή («collabos»).
Η Επιτροπή Βαλμύ καταγγέλλει ιδιαίτερα την πρόθεση που εξέφρασε ο Μακρόν να επέμβει στρατιωτικά στη Μέση Ανατολή και μάλιστα κατά παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της χάρτας των Ηνωμένων Εθνών. Εμείς λέμε όχι στον πόλεμο και αγωνιζόμαστε για μια Γαλλία που υπερασπίζεται την ειρήνη, και σέβεται την διεθνή νομιμότητα και την εθνική κυριαρχία των άλλων εθνών.
Άλλη μια φορά η Επιτροπή Βαλμύ καλεί στην συγκρότηση, βήμα προς βήμα, μιας συσπείρωσης των πατριωτικών και αυθεντικά εθνικών δημοκρατικών δυνάμεων , των προοδευτικών ανθρώπων και των αντι-ιμπεριαλιστών, σε ένα Πατριωτικό Μέτωπο της Προόδου. ΄Ενας από τους βασικούς άξονες αυτής της συσπείρωσης αυτονόητα θα είναι η παραδοχή, σαφής και χωρίς αμφισημίες, της ομόθυμης βούλησης για την έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, που είναι ανεπίδεκτη μεταρρύθμισης.
Στο πεδίο των βουλευτικών εκλογών που επίκεινται πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να αποτραπεί η συγκρότηση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας πέριξ του Μακρόν της κίνησής του «Δημοκρατία εν Πορεία». Ούτε μια δημοκρατική ψήφος δεν επιτρέπεται να πάει στους υποψηφίους της ή σ’ αυτούς που ετοιμάζονται να ενταχτούν σ’ αυτήν. Ο στόχος είναι να εμποδιστεί κάθε υποψήφιος που ευνοεί τον Μακρόν με την υποστήριξη του αντιπάλου του, όποιος κι’ αν είναι, για να αποτραπεί ο θανάσιμος κίνδυνος που ο Πρόεδρος ελπίζει να συγκροτήσει υπό το όνομά του.                                       Αυτό που διακυβεύεται είναι το  Κράτος-΄Εθνος μας, η ίδια η επιβίωση της Γαλλίας, της ανεξαρτησίας της και της εθνικής κυριαρχίας της.
Επιτροπή Βαλμύ 26 Μαϊου 2017
Σημειώσεις: 1 και 2 - ΄Ένα πραξικόπημα χωρίς στρατό. Στρατηγού Ανρί Ρουρ: http://www.comite-valmy.org/spip.php ?article8599
Post Scriptum:
Ο αγώνας για την ανεξαρτησία και την λαϊκή κυριαρχία οφείλει να συνοδεύεται, όπως πάντοτε έγινε στην ιστορία, ιδιαίτερα με το CNR (Εθνική Επιτροπή Αντίστασης), από μιαν εθνική κινητοποίηση, που εκπηδά από τον ριζωμένο στη χώρα λαό και απέναντι στις εξωχώριες ελίτ, οι οποίες, από τους «εμιγκρέδες» στην εποχή της Επανάστασης μέχρι τους επιτήδειους των φορολογικών παραδείσων σήμερα, δεν βλέπουν κανένα συμφέρον στην υπεράσπιση και την άνοδο της χώρας τους.   Πρέπει λοιπόν να υπάρξει η σύγκλιση του κοινωνικού συμφέροντος της μεγάλης πλειοψηφίας με το εθνικό συμφέρον.
 Σ’ αυτό το πλαίσιο, μπορούμε ν υπενθυμίσουμε τη  σημασία αυτής της όμορφης  λέξης «εθνικοποίηση», που γνώρισε  την ώρα της δόξας της στην  απελευθέρωση και μας επέτρεψε  να οικοδομήσουμε έναν δημόσιο  τομέα που απετέλεσε το καύχημα  του έθνους μας και έγινε το παράδειγμα για πολλές χώρες. Ενώ οι ιδιωτικοποιήσεις, στις οποίες στράφηκαν εδώ και τρείς δεκαετίες, έφεραν την αποβιομηχάνιση, τις μεταναστεύσεις επιχειρήσεων, την ενδημική ανεργία και την κοινωνικήν ανασφάλεια.                                                 Η εθνική απελευθέρωση θα περάσει λοιπόν και αυτή τη φορά από την εθνικοποίηση των στρατηγικών τομέων, προκειμένου να εξασφαλίσει την ανάπτυξη της χώρας και να δημιουργήσει μιαν οικονομική σπονδυλική στήλη, ικανή να διασφαλίσει την κοινωνική πρόοδο και την άνοδο του έθνους.
Mετάφραση: Μ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.