Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

«ΧΑΘΗΚΕ» Ο ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΣΤΡΟ ΣΤΑ ΜΥΡΑ ΤΗΣ ΛΥΚΙΑΣ!
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Έκπληκτοι οι Τούρκοι φύλακες πριν από λίγες μέρες αντίκρισαν το πρωί στην περιπολία τους στο βυζαντινό κάστρο στα Μύρα της Λυκίας, ότι ο μεγάλος σταυρός που δέσποζε στην εκκλησία του κάστρου είχε εξαφανιστεί.


Όπως αναφέρεται στο κάστρο της περιοχής Αττάλειας κοντά στην πόλη Μύρα γενέτειρα του Αγίου Νικολάου, στον τρούλο της εκκλησίας υπήρχε ένας μεγάλος σταυρός που βρίσκονταν εκεί άθικτος από τον 12ο αιώνα. Ο σταυρός αυτός έχει εξαφανιστεί από τον τρούλο και οι αρχές προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη και αν αυτό το πολύτιμο βυζαντινό και θρησκευτικό κειμήλιο-σύμβολο εκλάπη με σκοπό να μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο των ανασκαφών της περιοχής, καθηγητή αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Akdeniz , Nevzat Çevik, ο σταυρός αυτός είχε εμφανιστεί το 2010 στην εκκλησία του κάστρου αυτού, της γενέτειρας του αγίου Νικόλαου. Στην ίδιο μέρος έχουν εμφανιστεί μεγάλες εικόνες του Αγίου Νικόλαου, της Παναγίας και του Χριστού.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

1 σχόλιο:

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.