Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΛΟΙΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ» ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένα πλοίο με σημαία Παναμά που εκτελούσε το δρομολόγιο από το ουκρανικό λιμάνι Berdyansk στην Μαύρη Θάλασσα στην Μερσίνα της Τουρκίας, προκαλεί συναγερμό στους Τούρκους με το φόβο ότι επίκειται επιχείρηση… κατά του Ερντογάν και έξω από την Ίμβρο, στο βόρειο Αιγαίο, επέδρασαν και το κατέλαβαν εξ απήνης.

Συγκεκριμένα το πλοίο με την ονομασία Salix, που μετέφερε εμπορεύματα στην Μερσίνα συνελήφθηκε μετά από ραδιοφωνικό σήμα ότι έχει αποστολή να κάνει κάποιο σαμποτάζ προς ανατροπή του Ερντογάν. Τώρα τι σαμποτάζ θα ήταν αυτό… δεν ειπώθηκε τίποτα.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν τουρκικές δυνάμεις και μόλις το πλοίο πέρασε το ΤσανάκΚαλε έγινε επιχείρηση κατάληψης του και συνελήφθηκαν ο καπετάνιος και το τριμελές πλήρωμα του πλοίου.
Μετά από ανάκριση δεν προέκυψε τίποτα το ενοχοποιητικό και το πλοίο αφέθηκε ελεύθερο να επιστρέψει στην Μερσίνα.
Το επεισόδιο δείχνει την μεγάλη καχυποψία που έχει επικρατήσει στην Τουρκία μετά το αποτυχόν πραξικόπημα, καθώς καθημερινά σχεδόν γίνονται συλλήψεις στρατιωτικών, δικαστών ,δημοσιογράφων, καθηγητών και άλλων, για τον φόβο νέου πραξικοπήματος.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.