Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Η ΕΛΛΑΔΑ γλιστράει κάτω από τα πόδια μας ;



Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η ΕΛΛΑΔΑ γλιστράει κάτω από τα πόδια μας γιατί δεν θέλει να ξεπουληθεί.
Ζήσαμε μικρούς σεισμούς, βιώσαμε φονικούς σεισμούς σαν χώρα και δεν γνωρίζουμε τι έπεται.
Όμως σε σχέση με τους γείτονες μας τους τούρκους είμαστε πιο ψύχραιμοι, άλλωστε η διαχρονική εθνική πορεία μας μέσα στην ιστορία είναι από μόνη της ένας ΣΕΙΣΜΟΣ.

ΚΑΙ σήμερα εκτός από τους πραγματικούς σεισμούς ζούμε και αλλεπάλληλα ξεπουλήματα από τους τοκογλύφους που προκαλούν σεισμούς στην καθημερινότητα μας.
Αυτό δεν μας στερεί την δυνατότητα που έχουμε δια της κοινής λογικής να προβληματιστούμε πάνω σε γεωλογικά φαινόμενα που με ελάχιστη χρονική διαφορά και γεωγραφική θέση επισυμβαίνουν στις μέρες μας.
ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ στο ΑΜΥΝΤΑΙΟ
Βιβλική είναι η καταστροφή που έχει σημειωθεί στην περιοχή του Ορυχείου Αμυνταίου μετά από την κατολίσθηση που σημειώθηκε το προηγούμενο Σάββατο. http://www.star.gr
«Η κατολίσθηση των 80 εκατ. κυβικών χώματος άλλαξε τον χάρτη στο Αμύνταιο
Ο Μιχάλης Καββαδάς αναπληρωτής καθηγητής Γεωτεχνικής του Ε.Μ. Πολυτεχνείου που επισκέφθηκε την Πέμπτη την περιοχή του ορυχείου και το διαμέρισμα των Αναργύρων, σε δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε αναφέρει ότι οι μετακινήσεις εδαφών στο ορυχείο Αμυνατίου ενεργοποιούν το τεκτονικό ρήγμα που διέρχεται μέσα από το χωριό με αποτέλεσμα να προκαλούνται μεγαλύτερες ρωγμές στους δρόμους και σε σπίτια του χωριού.
Θάφτηκαν κάτω από το χώμα 25 εκατ. τόνοι λιγνίτη! Η πρώτη εκτίμηση της ΔΕΗ είναι ότι, καθώς η κατολίσθηση χτύπησε ένα μέτωπο εξόρυξης που αγγίζει τα τρία χιλιόμετρα, φαίνεται να έχει συμπαρασύρει περίπου 25 εκατ. τόνους λιγνίτη δηλαδή το μεγαλύτερο και καλύτερο κοίτασμα του ορυχείου.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το Σάββατο ο διευθυντής του Λιγνιτικού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) Στέφανος Παλαβός «η μετακίνηση εδαφών ήταν τέτοιου μεγέθους και έκτασης που ακόμη και οι τέσσερις καδοφόροι εκσκαφείς που βρίσκονταν σε πιο ασφαλή περιοχή, σκεπάστηκαν κυριολεκτικά από εκατομμύρια τόνους χωμάτων». iefimerida.gr/ 12/6/2017
ΒΡΑΖΕΙ η ΘΑΛΑΣΣΑ στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
“Βράζει” η θάλασσα, φοβούνται οι σεισμολόγοι: Το Βόρειο Αιγαίο “χορεύει” στον ρυθμό των Ρίχτερ
«Ο σεισμός προκλήθηκε από ένα γνωστό ρήγμα νότια της Λέσβου, το οποίο έχει μήκος περίπου 40 χιλιομέτρων. Ενώ είναι γνωστό, εντούτοις δεν έχει χαρτογραφηθεί πλήρως και η «συμπεριφορά» του δεν μπορεί να προβλεφθεί.
Η θάλασσα “έβραζε” όλη τη νύχτα καθώς με περίπου 10 αισθητούς μετασεισμούς ανά ώρα συνεχίστηκε η σεισμική δραστηριότητα στο Αιγαίο» https://mignatiou.com/13/06/2017
«Τσελέντης: Μαθηματικά βέβαιος ένας μετασεισμός 5 Ρίχτερ – Χουλιάρας: Με 4 Ρίχτερ δεν εκτονώνεται η ενέργεια – Παπαζάχος: Παραείναι ήπια η ακολουθία – Λέκκας: Όσο πιο μεγάλοι οι μετασεισμοί, τόσο γρηγορότερα θα εκτονωθεί η κατάσταση – Η ενέργεια από τα 6,1 Ρίχτερ ίση με δύο ατομικές βόμβες, λέει τούρκος σεισμολόγος» protothema.gr 13/06/2017
Η ΚΑΥΤΗ ΑΝΑΣΑ στο ΑΙΓΑΙΟ
Κάθε δυο λεπτά «αναπνέει» το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπος κοντά στη Σαντορίνη.
«Σύμφωνα με τον Ε. Μπακάλη, o οποίος αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 1995 και από το 2012 διεξάγει έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, «η συγκεκριμένη διεργασία μοιάζει καταπληκτικά με το μηχανισμό μιας καυτής “ανάσας”. Είναι η ανάσα του Κολούμπου!».
Η συγκεκριμένη συμπεριφορά παρατηρείται για πρώτη φορά παγκοσμίως. Τα υποθαλάσσια ηφαίστεια είναι εξαιρετικά πολύπλοκα και δυναμικά περιβάλλοντα, που ελάχιστα έχουν μελετηθεί ως σήμερα. Όσο συχνότερη είναι η «ανάσα» ενός ηφαιστείου, σε τόσο πιο ενεργή ή και εκρηκτική κατάσταση βρίσκεται.
Ερευνητές από την Ιταλία και την Ελλάδα απέδειξαν για πρώτη φορά ότι ένα ενεργό υποθαλάσσιο ηφαίστειο «αναπνέει» κατά τη διάρκεια της ενεργητικής του φάσης, όπως αποκάλυψε η σχετική έρευνα που εστιάσθηκε στον Κολούμπο.
Το συγκεκριμένο ηφαίστειο, που βρίσκεται επτά χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σαντορίνης και σε βάθος 500 μέτρων, θεωρούμενο ένα από τα πιο ενεργά και επικίνδυνα της Μεσογείου, στέλνει βίαιες εκροές ρευστών και αερίων κάθε περίπου δύο λεπτά, πράγμα που αποτελεί την «ανάσα» του.
Η μελέτη, με επικεφαλής τον Έλληνα επιστήμονα Ευάγγελο Μπακάλη του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nature Scientific Reports». Συμμετείχαν επίσης ο επίκουρος καθηγητής Θεόδωρος Μερτζιμέκης από το Τμήμα Φυσικής και η επίκουρη καθηγήτρια Παρασκευή Νομικού από το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Χρησιμοποιώντας τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ βαθιάς θάλασσας, εξοπλισμένα με ευαίσθητους αισθητήρες τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και εξελιγμένα μαθηματικά μοντέλα, οι ερευνητές κατέγραψαν και ανέλυσαν τη θερμοκρασία και την ηλεκτρική αγωγιμότητα των ρευστών, τα οποία εξέρχονται βίαια από το υδροθερμικό πεδίο που βρίσκεται μέσα στο βυθό του κρατήρα του Κολούμπου.
Η έρευνα ανέδειξε διαφορετικά, αλλά πολύ συγκεκριμένα μοτίβα δραστηριότητας κατά την ενεργητική και την αδρανή φάση του ηφαιστείου, το οποίο είχε βρεθεί σε σχεδόν εκρηκτική κατάσταση τα καλοκαίρια του 2010 και του 2011, όταν μελετήθηκε λεπτομερώς για πρώτη φορά από το αμερικάνικο ερευνητικό σκάφος «Ναυτίλος» του Πανεπιστημίου του Rhode Island, σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ».
ethnos.gr 13/4/2017
Δεν είναι μόνο οι τούρκοι που εποφθαλμιούν το ΑΙΓΑΙΟ, είναι και τα κρυμμένα γεωλογικά τέρατα μέσα στα σπλάχνα του βυθού που εποφθαλμιούν την απέραντη γαλάζια ηρεμία του.
«Ο Θεός επιτρέπει να γίνει ΤΩΡΑ ένα τράνταγμα γερό.»
« Έρχονται δύσκολα χρόνια. Θα έχουμε δοκιμασίες μεγάλες… Να το πάρουμε στα σοβαρά, να ζήσουμε πνευματικά. Οι περιστάσεις μας αναγκάζουν και θα μας αναγκάσουν να δουλέψουμε πνευματικά. Καλό όμως είναι να το κάνουμε χαρούμενα και προαιρετικά και όχι από θλίψεις, αναγκαστικά. Πολλοί Άγιοι θα παρακαλούσαν να ζήσουν στην εποχή μας, για να αγωνισθούν… Ο Θεός ας αξιοποιήσει το κακό σε καλό σαν Καλός Θεός. Αμήν »
Γέροντος Παϊσίου Λόγοι Α” Με πόνο και αγάπη για το σύγχρονο άνθρωπο
Έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος» Σουρωτή Θεσσαλονίκης πηγή:
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές πρέπει μικροί και μεγάλοι να κάνουμε βίωμα μας την ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.
Να ακολουθήσουμε τις συντεταγμένες οδηγίες των ειδικών σεισμολόγων , να μην πανικοβληθούμε και να αναδείξουμε τα καλά χαρακτηριστικά της Ελλάδος που είναι η ανθρωπιά , το φιλότιμο και η ΘΥΣΙΑ.
Με πίστη και ελπίδα ότι θα μας ελεήσει ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΘΕΟΣ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.