Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Κυριολεκτικά πολιτικό σεισμό προκαλεί η χθεσινή καταδίκη του γνωστού δημοσιογράφου και βουλευτή του Λαϊκού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Enis Berberoğlu, σε 25 χρόνια κάθειρξη.


Ο δημοσιογράφος καταδικάστηκε για κατασκοπεία σε βάρος της χώρας επειδή είχε δημοσιεύσει άρθρο όπου αποκαλύπτονταν ότι η ΜΙΤ έστελνε μυστικά φορτηγά TIR με όπλα στους Τζιχαντιστές της Συρίας. Μαζί του επίσης καταδικάστηκε και ο δημοσιογράφος της Cumhurriyet, Erdem Gül.
Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου επικράτησε μεγάλη αναστάτωση. Βγήκαν στα κανάλια βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος και κατηγόρησαν για στυγνή δικτατορία και τον ίδιο τον Ερντογάν για δικτάτορα, ενώ συνεκλήθηκε εκτάκτως η κοινοβουλευτική ομάδα του κάματος προαναγγέλλοντας έντονες αντιδράσεις.
Το κλίμα είναι πολύ θερμό και αναμένονται έντονες αντιδράσει ακόμα και διαδηλώσεις ενώ ο δημοσιογράφος οδηγήθηκε στις φυλακές.
Ήδη από σήμερα άρχισαν οι διαδηλώσεις και οι πορείες όπως αναφέρεται από την Άγκυρα μέχρι την Κωνσταντινούπολη
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.