Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Αλβανία: Διαμαρτυρία Ελλάδας κατά Δήμου Τιράνων για αλυτρωτισμό
Λίγες ημέρες πριν από τα εγκαίνια της πλατείας «Σκεντέρμπεη», αξιωματούχοι της Αθήνας υπέβαλλαν καταγγελία στο Δήμο των Τιράνων, να αποσύρει από το μωσαϊκό, τους λίθους που τοποθέτησε από τις Φιλιάτες της Θεσπρωτίας (Filati në Çamëri - Φιλάτι της τσαμουριάς- στο κείμενο).

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η πλατεία «Σκεντέρμπεη» θα ανοίξει το Σάββατο και έχει λίθους από όλα τα αλβανικά εδάφη και δεν μπορούν να λείπουν, αναμφίβολα, λίθοι (πλάκες) από την ‘τσαμουριά’.
Στην καταγγελία της Αθήνας, ο Δήμος Τιράνων απάντησε δια του αναπληρωτή δημάρχου στο ‘News24’, ότι η πλατεία είναι όλων των Αλβανών , όπου και αν βρίσκονται σε όλον τον κόσμο.
«Αυτή είναι η πλατεία όλων των Αλβανών, όπου και αν βρίσκονται και όλες οι ομάδες των Αλβανών εκπροσωπούνται σε αυτό το τετράγωνο. Είναι το τετράγωνό μας και έχουμε κρίνει ότι αυτό είναι σωστό. Φυσικά υπάρχουν λίθοι από την ‘τσαμουριά’( – Θεσπρωτία), υπάρχει ένας λίθος από τις Φιλιάτες» είπε ο Μαζνίκου στο “News24”.
(balkanweb.com)
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.