Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ… «ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ» ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ!!!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Οι μόνοι φαίνεται πως όχι μόνο δεν ανησυχούν αλλά τρίβουν τα χέρια τους με την όλη κρίση που ξέσπασε στην Μέση Ανατολή με το Κατάρ την Σαουδική Αραβία την Τουρκία και το Ιράν, είναι, όπως επισημάνουν και στην Άγκυρα, το Ισραήλ!

Όπως αναφέρεται, σε μια πρώτη δήλωση του ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, ο Avigdor Liberman, γνωστό γεράκι, δήλωσε πως το Ισραήλ είναι ικανοποιημένο από τις όλες εξελίξεις και την κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ με επίκεντρο την ισλαμική τρομοκρατία, καθώς και με τις εξελίξεις στο Ιράν, που είναι και ο σημαντικότερος εχθρός του Ισραήλ στην περιοχή.
Σύμφωνα με τους πολιτικούς παρατηρητές, ο μεγάλος κερδισμένος από όλες τις τελευταίες εξελίξεις είναι το Ισραήλ, γιατί πρώτο επέτυχε την πλήρη διάσπαση του αραβικού κόσμου σε δυο αντιμαχόμενα στρατόπεδα εμπλέκοντας και την Τουρκία που εμφανίζεται εκτιθέμενη, δεύτερο, την καταδίκη της ισλαμικής τρομοκρατίας και τρίτο, την εξώθηση αυτή της ισλαμικής τρομοκρατίας άμεσα εναντίον του Ιράν. Δηλαδή με… ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια!
Όσον αφορά την Τουρκία, στο Τελ Αβίβ πιστεύουν ότι ο Ερντογάν που αιφνιδιάστηκε, πήρε ένα καλό μάθημα να μην αισθάνεται ο ίδιος και πολύ σίγουρος για την δική του θέση.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.