Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σοβαρή επιδείνωση των σχέσεων Σαουδικής Αραβίας Τουρκίας προκάλεσε η αιφνίδια σύλληψη των Τούρκων ανταποκριτών της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης TRT στην Σαουδική Αραβία και μάλιστα κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού.


Όπως αναφέρεται, ο πακιστανικής υπηκοότητας ανταποκριτής της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης, Hasan Abdullah και ο Τούρκος καμεραμάν, Nihat Yayman, που συνόδευαν τον Τούρκο πρωθυπουργό, συνελήφθηκαν στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν από τις δυνάμεις ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας.
Το γεγονός προκάλεσε αμέσως την αντίδραση του Τούρκου πρωθυπουργού και δια της διπλωματικής οδού επικοινώνησε με τον Σαουδάραβα βασιλιά και μετά από έντονες διαμαρτυρίες οι δυο δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Όπως αναφέρεται, η σύλληψη τους και η εν συνεχεία ανάκριση τους είχε να κάνει με την τελευταία κρίση με το Κατάρ.
Το επεισόδιο αυτό επιδείνωνε ακόμα περισσότερο τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας, ενώ στην Άγκυρα θεωρήθηκε σαν μεγάλη… προσβολή!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.