Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΜΠΗΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΡΑΚΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ISIS




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ οι εξελίξεις στην κρίση του Κατάρ απασχολούν γενικότερα την επικαιρότητα για την Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τα τουρκικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, σημειώνεται μια πολύ σημαντική εξέλιξη στον εσωτερικό πόλεμο της Συρίας, με πολλές προεκτάσεις προς όλες τις πλευρές.


Όπως αναφέρουν τα τούρκικα ΜΜΕ, οι λεγμένες «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» που είναι μια στρατιωτική δύναμη συγκροτημένη από Κούρδους, από σήμερα το πρωί μετά από ισχυρούς βομβαρδισμούς έχει διεισδύσει στα βόρεια της Ράκκα της πρωτεύουσας των Τζιχαντιστών.
Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του Συριακού Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Rami Abdulrahmani, ο οποίος σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ανέφερε ότι κουρδικές δυνάμεις έχουν διεισδύσει στην βόρεια πλευρά της Ράκκα ενώ οι μάχες συνεχίζονται λυσσαλέες.
Η εξέλιξη αυτή έχει θορυβήσει την Άγκυρα, η οποία ήδη δια του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ προέβηκε σε… προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ, ότι αν διαμορφωθεί κατάσταση απειλητική για τα τουρκικά συμφέροντα, δηλαδή αν επικρατήσουν πλήρως οι Κούρδοι, τότε η Τουρκία θα επέμβει.
Τώρα τι είδους επέμβαση θα κάνει αυτό παραμένει…γρίφος, με τις αμερικανικές, ρωσικές, συριακές, ιρανικές και κουρδικές δυνάμεις απέναντι της.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.