Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ-ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ: OI 10 στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στη Συρία.




To Anadolu δημοσίευσε πληροφορίες αναφορικά με την παρουσία αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στη Συρία.
Nέα ένταση στις σχέσεις Άγκυρας και Ουάσιγκτον λόγω της αμερικανικής υποστήριξης των κούρδων στη Συρία και το τουρκικό πρακτορείο Anadolu προχώρησε σε αποκαλυπτικές πληροφορίες και δημοσιοποίηση της χαρτογράφησης με τις 10 αμερικανικές βάσεις στο συριακό έδαφος.

Από το 2015 οι ΗΠΑ επεκτείνουν τη στρατιωτική τους παρουσία στη Συρία υπό τη συμμαχία των FDS που περιλαμβάνουν άραβες μισθοφόρους και κούρδους της Συρίας.
Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό οι ΗΠΑ διαθέτουν πολυάριθμες στρατιωτικές βάσεις επί συριακού εδάφους.Έτσι 2 αεροπορικές βάσεις τέθηκαν σε λειτουργία, η μιατον Οκτώβρη του 2015 στην περιοχή της Rmeilan στα ΝΔ της επαρχίας Hassaké και άλλη μια στην ίδια επαρχία στη ΒΑ Συρία. Μια ακόμη βάση άνοιξε στην περιοχή Harab Isk στα ΝΔ της πόλης Kobané στην επαρχία Χαλεπίου, στη Β Συρία και θα διαθέτει ελικόπτερα.Αυτή η βάση θα χρησιμεύσει ομοίως ως σημείο μεταφόρτωσης σ΄έναν από τους διαδρόμους παράδοσης στρατιωτικής βοήθειας στους συροκούρδους.
Η βάση της Rmeilan είναι πολύ μεγάλη και μπορεί να υποδεχθεί μεταγωγικά αεροπλάνα .Το πρακτορείο εξηγεί ότι η βάση στη Rmeilan είναι πολύ σημαντική γιατί από εκεί γίνεται όλη η παράδοση στρατιωτικoύ υλικού σε κούρδους ενώ η άλλη στην επαρχία της Hassaké είναι σημαντική μόνο για τον έλεγχο των συρο-ιρακινών συνόρων.
Το ειδησεογραφικό αναφέρει ότι τέτοιες βάσεις είναι πολύ καλά κρυμμένες για λόγους ασφαλείας και είναι πολύ δύσκολο να εντοπισθούν και να χαρτογραφηθούν.Για π.χ οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις εκτός των αεροπορικών στεγάζονται πολλές φορές σε συγκροτήματα κατοικιών και απλά γύρω από αυτές τις περιοχές υπάρχουν πινακίδες που τις χαρακτηρίζουν ως απαγορευμένες περιοχές.Οι ΗΠΑ τοποθετούν τους στρατιωτικούς τους σε μέρη όπου αυτοί δεν μπορούν παρά δύσκολα να εντοπισθούν όπως για π.χ σε συνοικίες κατοικημένες, σε στρατόπεδα της Δημοκρατικής Ένωσης και επίσης σε εταιρείες που θα μπορούσαν εύκολα να μετασχηματισθούν σε σημεία επιχειρησιακά.
Eκτός των άλλων, το πρακτορείο αναφέρει την παρουσία 3 άλλων βάσεων στηνεπαρχία της Hassaké όπου εγκαταστάθηκαν αμερικανοί στρατιωτικοί.Αν πιστέψουμε τις πληροφορίες που παρουσιάζονται η μια από αυτές τις βάσεις απαριθμεί μια εκατοντάδα στρατιωτικούς ενώ σε μια άλλη στο Αl Sadadi υπάρχουν περί τους 150 μισθοφόρους αμερικανικών ειδικών δυνάμεων.Υπάρχει μια άλλη βάση στην αγροτική περιοχή Tal Tamer στα συροτουρκικά σύνορα της ίδιας επαρχίας όπου απασχολείται αδιευκρίνιστος αριθμός στρατιωτικών από τη διεθνή συμμμαχία. Αυτές οι βάσεις έχουν για αντικείμενο την αντιτρομοκρατική μάχη κατά της Daech.
Ακόμη 2 άλλες βάσεις βρίσκονται εντός της πόλης του Manbij, πάντα στο βορρά της χώρας από το 2016 ως επιχειρησιακά κέντρα όταν οι FDS πήραν τον έλεγχο της πόλης από την ISIS από όπου οδηγήθηκαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του(ASL) που είναι η αιχμή του δόρατος του τουρκικού κυρίως παράγοντα σε αυτήν τη φάση.
H μια βρίσκεται στην πόλη Αin Daddat και χρησιμοποιείται από αμερικανούς για να καταγράφει τις κινήσεις των διαφόρων ένοπλων φατριών συμπεριλαμβανομένου του ASL που υποστηρίζουν οι τούρκοι. Η β΄βάση βρίσκεται στην παλιά πόλη και χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ για την ασφάλεια των στρατιωτικών των FDS .
Στη συνέχεια το Anadolou αναφέρει την παρουσία 3 βάσεων στην επαρχία της Raqqa. Στις 2 βάσεις έχουμε την παρουσία αμερικανών και γάλλων στρατιωτικών ενώ η τρίτη βάση χρησιμοποιήθηκε για την παράδοση όπλων στους συροκούρδους όσο και για την οργάνωση ενός κέντρου επικοινωνίας μεταξύ των δυνάμεων της συμμαχίας.
Η μια βάση βρίσκεται στο ύψωμα Mistanur νότια του Αin al Arab και περιλαμβάνει στρατιωτικούς των αμερικανικών και γαλλικών ειδικών δυνάμεων.Η β΄βάση βρίσκεται στην πόλη Αin Issa στα Β της Ράκα που ελέγχεται από τους FDS κι απασχολεί 200 αμερικανούς στρατιωτικούς και 75 γάλλους.
Oι 8 στρατιωτικές βάσεις φιλοξενούν το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό που συντονίζει τους εναέριους και επίγειους βομβαρδισμούς των αμερικανών, τους αξιωματούχους υπευθύνους για την εκπαίδευση του κουρδικού στρατιωτικού προσωπικού αλλά και τους αξιωματικούς που καθορίζουν τις στρατηγικές αλλά και τις ειδικές μονάδες που είναι έτοιμες για συμμετοχή σε περίπτωση σκληρών επιχειρήσεων.Οι αμερικάνοι στρατιωτικοί ομοίως οργανώνουν την εκπαίδευση των τοπικών δυνάμεων και πραγματοποιούν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των επεμβάσεων. Φιλοξενούν στρατιώτες που συμμετέχουν στις μάχες.
Η στρατιωτική επάνδρωση σε αυτές τις βάσεις είναι ισχυρές συστοιχίες πυροβολικού υψηλής τεχνολογίας, συστήματα εκτόξευσης πυραύλων,συστήματα αντίδρασης αυτόματων όπλων και κινητός εξοπλισμός προορισμένος για εργασία εξερεύνσης,μη επανδρωμένα αναγνωριστικά και τεθωρακισμένα όπως Stryker που περιπολούν στις περιοχές για να διασφαλίζουν αυτά τα κέντρα.
Αντίστοιχα η Μόσχα δεν διαθέτει παρά 2 στρατιωτικές βάσεις στη Συρία: μια ναυτική βάση στην Tαρτούς που εδρεύει ένας σταθμός τεχνικής συντήρησης ρωσικών πλοίων και μια αεροπορική βάση στη Hmeimim (επαρχίας της Λαττάκεια. (Damascus–now, sputnik 19.7.17)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.