Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Η Ουγγαρία είναι έτοιμη να δώσει άσυλο σε Ιρανή χριστιανή την οποία θέλει να απελάσει η Σουηδία



Η Ουγγαρία πρόκειται να δώσει άσυλο σε μια Ιρανή χριστιανή που εκδιώχθηκε από τη Σουηδία, δήλωσε ο Zsolt Semjén (Ζσολτ Σέμιν), Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Magyar Idők, η Σουηδία πρόκειται να απελάσει την Aideen Strandsson μετά την απόρριψη της αίτησής της για παροχή ασύλου για δεύτερη φορά.

Η εφημερίδα γράφει ότι η Στράντσον έχει γίνει χριστιανή και αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της εάν επρόκειτο να επιστρέψει στην πατρίδα της.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός είπε ότι η Ουγγαρία δεν στέλνει κανέναν αιτούντα άσυλο σε χώρες όπου το εθνικό, θρησκευτικό ή πολιτικό τους υπόβαθρο μπορεί να τους θέσει σε κίνδυνο.

Η κ. Strandsson θα ήταν ευπρόσδεκτη να παραμείνει στην Ουγγαρία εν αναμονή της ευνοϊκής έκβασης των διαδικασιών όπως είναι οι έλεγχοι της εθνικής ασφάλειας, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Semjen.

«Πάντα διαχωρίζουμε τους οικονομικούς μετανάστες και τους πραγματικούς πρόσφυγες. Θα προστατεύσουμε την Ουγγαρία από την εισβολή μεταναστών, αλλά θα βοηθήσουμε όσους βρίσκονται σε πραγματικό κίνδυνο», δήλωσε ο Semjén (φώτο).
«Οι Χριστιανοί ενσωματώνονται εύκολα στον χριστιανικό ευρωπαϊκό πολιτισμό, σε αντίθεση με τους μουσουλμάνους που δεν έχουν πρόθεση να ενταχθούν», είπε.
Η Strandsson - η οποία είναι ηθοποιός - βαφτίστηκε δημοσίως χριστιανή σύντομα μετά την άφιξή της στη Σουηδία το 2014, μια κίνηση που είναι τολμηρή, επειδή η δημόσια αλλαγή πίστης μπορεί να οδηγήσει σε αντίποινα από τη μουσουλμανική κοινότητα. Ήδη έχει δεχθεί απειλές για την ζωή της από μουσουλμάνους.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η απέλασή της θα ήταν αντίθετη με διεθνείς συμφωνίες όπως η Σύμβαση της Γενεύης.
Η Υπηρεσία Μετανάστευσης της πιο "ανθρωπιστικής" και "welcome refugees" ευρωπαϊκής χώρας είπε στην Strandsson ότι το αν κινδυνεύει που έγινε χριστιανή "είναι δικό της πρόβλημα".







ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ κι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.