Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ… ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια πραγματικά κωμικοτραγική περίπτωση εξελίσσεται στην πόλη Σινώπη του Πόντου, που είναι η γενέτειρα του γνωστού αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου, του Διογένη του Κυνικού, και που δείχνει την μεγάλη ανασφάλεια που διακατέχει τους Τούρκους σε ιστορικά θέματα και όχι μόνο.

Το θέμα αφορά ένα μεγάλο άγαλμα του Διογένη του Κυνικού, (412-323 π.Χ.), που αναγέρθηκε σε ένα κεντρικό μέρος της πόλης για να θυμίζει την φυσική του πατρίδα, για ένα φιλόσοφο που είχε γίνει γνωστός σαν «ο φιλόσοφος του πιθαριού», που γύριζε με ένα φανάρι στου δρόμους ψάχνοντας όπως έλεγε για πραγματικούς ανθρώπους!
Το άγαλμα αυτό λοιπόν για μια τουρκική θρησκευτική οργάνωση, την Erbakan Vakfı, ότι προσβάλλει τα θρησκευτικά ήθη της Τουρκίας και κυρίως ότι… κάνει ελληνική προπαγάνδα απειλώντας την… τουρκική ασφάλεια!
Συγκεντρώθηκαν λοιπόν τα μελη αυτής της οργάνωσης μπροστά από το άγαλμα ζητώντας από τις τοπικές αρχές να γκρεμίσουν αυτό το «μίασμα» της ελληνικής προπαγάνδας στην πόλη τους.
Μάλιστα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.