Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΚΟΙΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την αντίθεση του στην προοπτική κοινής στρατιωτικής δράσης Τουρκίας Ιράν κατά των Κούρδων, εξέφρασαν με ανακοίνωση τους οι λεγόμενοι Φρουροί της Επανάστασης, ένα πανίσχυρο στρατιωτικό σώμα του Ιράν.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, οι Φρουροί της Επανάστασης εξέφρασαν την αντίθεση τους σε μια τέτοια πιθανότητα με το κύριο αιτιολογικό ότι έτσι θα ανοίξουν πολλά μέτωπα και μέσα στο Ιράν με την εκεί κουρδική μειονότητα, που και ένοπλη είναι και εδώ και χρόνια συχνά διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις   προωθώντας την αυτονομία της.
Η εξέλιξη αυτή βάζει κατά κάποιο τρόπο φρένο στις φιλοδοξίες της Άγκυρας για μια μεγάλη επίθεση με την ενίσχυση των ιρανικών δυνάμεων που βρίσκονται στην Συρία, κατά των κουρδικών θυλάκων.
Πάντως το θέμα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και οι Κούρδοι δείχνουν αποφασισμένοι να πολεμήσουν με κάθε μέσο κατά των τουρκικών δυνάμεων.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.