Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ «ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ» ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Οι συνεχείς ενισχύσεις που φτάνουν καθημερινά στις γραμμές των Κούρδων από τους Αμερικανούς, δεν είναι παρά η προετοιμασία για να δοθεί ισχυρό χτύπημα στην τουρκική «Ασπίδα του Ευφράτη», (Fırat Kalkanı), δηλαδή στην περιοχή που κατέλαβαν οι Τούρκοι προσπαθώντας να ματαιώσουν τον Βόρειο Διάδρομο των Κούρδων στην Βόρειο Συρία.

Την προοπτική αυτή ενισχύει, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το μήνυμα του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, James Mattis, στον Τούρκο συνάδελφο του, ότι μετά την οριστική πτώση της Ράκκα και την κατάλυση του κράτους των Τζιχαντιστών δεν υπάρχει λόγος να εξακολουθεί να υφίσταται η «Ασπίδα του Ευφράτη», δηλαδή με λίγα λόγια οι Τούρκοι καλά θα κάνουν να αποχωρήσουν από την Συρία αφήνοντας την περιοχή τους στην κουρδική επικράτεια.
Ανησυχητικό για την Άγκυρα είναι και το γεγονός ότι το Ισραήλ έχει συνταχτεί με τις αμερικανικές προσπάθειες να στηριχτεί το κουρδικό στοιχείο στην βόρεια Συρία, ιδίως μετά την νέα όξυνση των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ, με την κρίση του τεμένους Αλ Ακτσά της Ιερουσαλήμ και τις δηλώσεις του Ερντογάν που επιτέθηκε με σκληρό τρόπο κατά του Τελ Αβίβ.
Φυσικά δεν προβλέπεται οι Τούρκοι να αποχωρήσουν ειρηνικά, οπότε η προοπτική σύγκρουσης διαγράφεται έντονη. Με λίγα λόγια… μύλος!

ABD’ nın kirli planı belli oldu = Αποκαλύφτηκε το βρώμικο σχέδιο των ΗΠΑ
ASIL HEDEF TÜRKİYE = Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.