Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Μεγάλη νίκη Συρίας-Ηezbollah-Ρωσίας: Oι ΗΠΑ εγκαταλείπουν τη βάση τους στην al-Tanf στη ΝΑ Συρία και την παίρνουν οι ρώσοι.


Forces spéciales norvégiennes près du terminal d’Al-Tanf au triangle frontalier Syrie/Irak/Jordanie ©Jforum
Μεγάλη νίκη για τον άξονα της Αντίστασης: οι ΗΠΑ ετοιμάζονται ν΄αποσυρθούν από το συνοριοπέρασμα al-Tanf  στα συρο-ιρακινά σύνορα.


Σύμφωνα με τη λιβανέζικη εφημερίδα Al Akhbar, η προέλαση των δυνάμεων του συριακού στρατού και της  Hezbollah προς τα σύνορα με το Ιράκ μπλόκαρε τη κίνηση των αμερικανικών δυνάμεων στο συνοριακό τρίγωνο του al-Tanf και οι αμερικανοί κατέληξαν να δεχθούν νά ποσυρθούν από αυτό το τρίγωνο   « στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τη Ρωσία ».
Η « σιωπηλή » συμφωνία κλείστηκε παρασκηνιακά και μακριά από τις κάμερες όλου του κόσμου και προβλέπει την  επαναφορά της αμερικανικής βάσης στο al-Tanf στη Ρωσία και την απόσυρση των ειδικών αμερικανικών δυνάμεων από αυτή την βάση.
« Οι συνομιλίες που προηγήθηκαν αυτής της συμφωνίας έλαβαν χώρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των  G20 στο Αμβούργο στις 8 Ιούλη όπου Πούτιν και Τραμπ συναντήθηκαν για α΄φορά κι ανέφεραν μαζί την υλοποίηση μιας « ζώνης αποκλιμάκωσης  » στο νότο της Συρίας.
Η Al Akhbar συνεχίζει :  » σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει η εφημερίδα τα σημάδια μιας « μεγάλης συμφωνίας » Ρωσίας και ΗΠΑ πολλαπλασιάζονται, συμφωνία που θα όφειλε να  οδηγήσει στην απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη βάση τους στο  al-Tanf, τόπο στρατωνισμού στα σύνορα Συρίας με Ιορδανία κι Ιράκ.Αυτή η βάση θα δοθεί έπειτα στη Ρωσία.  »
ο στρατηγός Ryan Dillon,εκπρόσωπος τύπου της συμμαχίας σε Συρία και Ιράκ.
Αυτή η πληροφορία δεν ερηνεύεται ανεξάρτητα από μια άλλη, αυτής που έχει να κάνει με την τύχη της τρομοκρατικής οργάνωσης  « Jaish Maghawir al-Thawra » : αυτή η οργάνωση που πόνταρε πολύ στην υποστήριξη των ΗΠΑ, αισθάνεται έκτοτε απόλυτα αφοπλισμένη από το τε που έμαθε το  « deal USA/Ρωσίας ». Η συμφωνία αφορά άμεσα τη ζώνη όπου οι τρομοκράτες της  « Jaish Maghawir al-Thawra » θα όφειλαν να επιχειρούν.
Επίσης ο συριακός στρατόςκι οι σύμμαχοί του θα επεκτέινουν σύντομα το πεδίο δράσης τους στις περιοχές του βορρά της επαρχίας  Sweida. « Οι μισθοφόροι τακφιριστές τωνα μερικανών που έδρευαν στο al-Tanf είναι ολοσχερώς απελπισμένοι από τότε ποο συριακός στρατός κι οι σύμμαχοί του  τους κόντραραν στο al-Tanf  μπλοκάροντας την πρόσβασή τους στο συνοριοπέρασμα   » Boukamal » στα σύνορα με το Irak. Και βέβαια δεν είναι τα νέα της ρωσοαμερικανικής συμφωνίας που θα τους ανακουφίσουν.Οι τρομοκράτες αισθάνονται παγιδευμένοι και προδομένοι  σ΄ένα αδιέξοδο που δεν έχει κανένα ορίζοντα επιβεβαιώνει η εφημερίδα συνεχίζοντας :
« Οι ΗΠΑ δόμησαν μια βάση στο  al-Tanf με αυστηρό σκοπό να προχωρήσουν οι δυνάμεις τους κατά μήκος των συρο-ιρακινών συνόρων στο επίπεδο της πόλης  Boukamal στη ΝΑ Συρία στην επαρχία της  Deir ez-Zor ».
Σύμφωνα πάντα με την Al Akhbar, ο συριακό στρατός πρότεινε στους τρομοκράτες της  « Jaish Maghawir al-Thawra » να παραδοθούν κάτι που αυτοί σπεύδουν να κάνουν. Το  Sputnik που επιβεβαιώνει αυτή την πληροφορία αναφέρεται σε  « μαζική παράδοση » των  » ενόπλων ανδρών μελών της  « Jaish Maghawir al-Thawra » που κατέθεσαν τα όπλα τους. Ο διοικητής τους στο ρωσικό πρακτορείο ανέφερε ότι δεν είχε ποτέ την πρόθεση να πολεμήσει το συριακό στρατό : »  ήρθαμε στο  al-Tanf για να κερδίσουμε χρήματα που μας υποσχέθηκαν οι αμερικανοί »…
H Al Akhbar κάνει επίσης αποκαλύψεις για τις διαφορές που προηγήθηκαν της απόσχισης της φιλοαμερικανικής « Maghawir » :  » οι τρομοκράτες της αρνήθηκαν να υπακούσουν στις απαιτήσεις των αμερικανών που τους ζητούσαν να πάνε να πολεμήσουν στη  al-Hasakah στη ΒΑ Συρία κατά της Daech και στο πλευρό των κούρδων.Το ίδιο ζιζάνιο βασιλεύει στο στρατόπεδο κι άλλων ενόπλων οργανώσεων που υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ εκ των οποίων η  « Liwa Shuhada al-Qaritin », δραστήρια στη συριακή έρημο.
Ο εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής συμμαχίας ο Ryan Dillon ότι δεν υποστηρίζει πλέον αυτή την οργάνωση και επιδιώκει κυρίως τον αφοπλισμό της ». presstv 2.8.17
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.