Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Τελικά κ. Βουλευτές δεν είμαστε ΟΡΘΟΔΟΞΗ Χώρα αλλά ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ




Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Άντε τώρα να πάτε στα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου να θαυμάσουμε την προσωπικότητα σας.

Σε ποιο επίπεδο βλασφημίας βρισκόμαστε την ώρα που μας έχει περικυκλώσει ο εχθρός;
¨Οι αναιδείς άνθρωποι βρίσκονται στο πρώτο στάδιο της βλασφημίας κατά του Αγίου Πνεύματος. Εκείνοι που περιφρονούν τα θεία βρίσκονται στο δεύτερο, και στο τρίτο βρίσκεται ο διάβολος.¨ ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
Ἅγιος Παΐσιος Ἁγιορείτης: «Οἱ ἄθεοι ἔχουν ἐφήμερη δύναμη καί τελικά αὐτοκαταστρέφονται»
Οἱ χριστιανοὶ συχνὰ ἀνησυχοῦν ἀπὸ τὴ δραστηριότητα τῶν ἐχθρῶν τῆς πίστεως, ξεχνώντας ὅτι ἡ ἱστορία ἔχει ἀποδείξει ὅτι οἱ ἄθεοι ἔχουν ἐφήμερη δύναμη καὶ τελικὰ αὐτοκαταστρέφονται. Ὁ Γέροντας ἦταν πάντα καθησυχαστικός:
«Ὅσοι τὰ βάζουν μὲ τὴν πίστη δὲν πρέπει νὰ μᾶς τρομάζουν. Δὲν τὰ βάζουν μὲ μᾶς. Τὰ βάζουν μὲ τὸν Θεό. Κύριος ὁ Θεὸς πολεμήσει ὑπέρ σοῦ. Καὶ ὅσοι τὰ βάζουν μὲ τὸν Θεὸ κάνουν γκάφες καὶ αὐτογελοιοποιοῦνται, ἀλλὰ ὁ Θεὸς καὶ τὸ κακὸ τὸ χρησιμοποιεῖ γιὰ τὸ ἀγαθό» (σελ. 359).
«Μαρτυρίες Προσκυνητῶν. Γέροντας Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης (1924–1994)» Β´ τόμος.
«νοσεί η ΕΛΛΑΔΑ, μα λίγο πριν πεθάνει, θα έρθει η Ανάσταση ο κόσμος θ’ ανασάνει»
ΥΠΑΡΧΕΙ plan B και λέγεται ΠΑΝΑΓΙΑ.
ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΜΗΝΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ..
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΣΥΓΚΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ… και ήδη βιώνουμε… ¨πυροδοτήστε¨ με ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΖΩΣΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ τον καθημαγμένο Έλληνα…
Τον Δεκαπενταύγουστο του 40 μας τορπίλισαν οι φασίστες και σήμερα μας τορπιλίζουν οι τοκογλύφοι και θέλουν να μας κάψουν οι τούρκοι
Κάπου εκεί στα ευαίσθητα Βόρεια σύνορα μας η ΠΑΝΑΓΙΑ εμφανίζεται πάλι το 1940 υποστατικά και δίνει κουράγιο και ελπίδα με διαχρονικό μήνυμα που αφορά ιδίως τις κρίσιμες μέρες μας.
«1940 ¨Το ακόλουθο επεισόδιο συνέβηκε στόν Καλαμά, τις πρώτες μέρες της ιταλικής εισβολής, όταν ακόμα οι φασίστες νόμιζαν πως τίποτε δεν μπορούσε να σταματήσει την προέλασή τους.
Ένα μικρό μας τμήμα, κατατσακισμένο από την κούρασι, άυπνο μέρες ολόκληρες, είχε μαζευτεί σ’ έναν καλαμώνα της αριστεράς όχθης τού ποταμού γιά νά ξαποστάσει λίγες ώρες.
Οι άνδρες λαγοκοιμόνταν, μα πετάχθηκαν ξαφνικά στο άκουσμα μιας παράξενης, υπερκόσμιας φωνής.
Καί είδαν τότε, μέσα στο σκοτάδι που τους περιτριγύριζε, μιάν αχνή οπτασία, μιά γυναίκα με πονεμένη μορφή, μα που το πρόσωπό της αχτινοβολούσε από μιά υπερκόσμια χαρά.
Την γνώρισαν αμέσως, αν και ποτέ δεν την είχαν ξαναδεί
ήταν η Παναγία, που τους μιλούσε:
«Τούτο εδώ είναι το ακρώτατο σημείο όπου θα φτάσουν οι αντίχριστοι. Από εδώ και πέρα, τίποτε δεν θα σταματήσει τη φυγή τους.
Και σας λέγω και τούτο ακόμα:
« μιά μέρα, η Ελλάς θα γίνει το προσκύνημα όλων τών λαών της οικουμένης».
Και το όραμα εξαφανίστηκε. Την επομένη, άρχιζε η αντεπίθεσίς μας, οι Ιταλοί ξαναπερνούσαν τον Καλαμά άρον-άρον και η φυγή τους από τότε δεν έχει σταματημό.»
(«Με τη βοήθεια του Θεού θα επικρατήσει το δίκαιον μας», εφ. Η Νίκη, 19-4-41. Σύγχρονη δημοσίευση, στο λεύκωμα του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου: Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ’40, σελ.146, με τον τίτλο «Φωνή υπερκόσμια»).
Το παραπάνω κείμενο-προφητεια βρίσκεται στο βιβλίο Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 40 του κ. Αλέκου Φλωράκη. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο πόνημα που καταγράφει άγνωστες πτυχές των γεγονότων μέσα από τις ιστορικές πηγές .Ιδιαίτερη αξία σε αυτή τη προσπάθεια οι αφηγήσεις αυτοπτών μαρτύρων.
Μάλιστα στο βιβλίο αυτό υπάρχει και ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με τίτλο όπου κατά κύριο λόγο παρουσιάζονται θαύματα που βίωσαν οι στρατιώτες μας και ειδικά εμφανίσεις της Παναγίας μας. Από τη σελίδα 141 έως 150 παρουσιάζονται πολλά θαυμαστά περιστατικά. oimos-athina.blogspot.gr/Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016)
Γιατί η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ είπε : «μιά μέρα, η Ελλάς θα γίνει το προσκύνημα όλων τών λαών της οικουμένης».
Το λέει ολοκάθαρα και το στηρίζει ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
Ναὶ ὁ Ἕλλην ἐγεννήθη κατὰ θείαν πρόνοιαν διδάσκαλος τῆς ἀνθρωπότητος·
τοῦτο τὸ ἔργον ἐκληρώθη αὐτῷ·
αὕτη ἦν ἡ ἀποστολὴ αὐτοῦ·
αὕτη ἡ κλῆσις αὐτοῦ ἐν τοῖς ἔθνεσιν·
μαρτύριον ἡ ἐθνικὴ αὐτοῦ ἱστορία· μαρτύριον ἡ φιλοσοφία αὐτοῦ· μαρτύριον ἡ κλίσις αὐτοῦ· μαρτύριον αἱ εὐγενεῖς αὐτοῦ διαθέσεις· μαρτύριον ἡ παγκόσμιος ἱστορία·
( Από κείμενο τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου γιὰ τὸν κοσμοϊστορικὸ ῥόλο τῶν Ἑλλήνων, ἰδίως ἐν σχέσει μὲ τὴν διάδοσιν τοῦ Εὐαγγελίου)
ΑΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΑΣ ΝΟΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ. ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.