Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

ΤΙ ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΝΤΑΙ ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΞΩ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ;
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με εμφανή και έντονη την ανησυχία η Άγκυρα παρακολουθεί τις ειδήσεις που αναφέρουν ότι αυτές τις μέρες πραγματοποιήθηκε μυστική σύσκεψη στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμάν, των χωρών ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιορδανίας και Ρωσίας για τις εξελίξεις στην Συρία και την συμφωνία εκεχειρίας των πολεμικών συγκρούσεων.

Η είδηση που αιφνιδίασε τους Τούρκους, μεταδόθηκε από την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz και επιβεβαιώθηκε και από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Sputnik.
Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα, στην σύσκεψη μετείχαν ο ειδικός απεσταλμένος του Κρεμλίνου για την Συρία, Aleksandr Lavrentyev, ο εδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Michael Ratney, ο υπεύθυνος των ΗΠΑ για τον πόλεμο κατά του ISIS, Brett McGurk, εκπρόσωπος των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών και εκπρόσωπος της Ιορδανίας.
Η διενέργεια της σύσκεψης όπως αναφέρεται, έρχεται σε συνέχεια του κλίματος για την Συρία που δημιούργησε η πρόσφατη συνάντηση Πούτιν-Τραμπ.
Πάντως η Τουρκία που έμεινε απ’ έξω δεν κρύβει την έντονη δυσαρέσκεια της.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.