Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017

ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ Ο ΠΟΥΤΙΝΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τα «μεγάλα παιχνίδια συμφερόντων συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή μας με… «επικίνδυνες» παρενέργειες.
Σημαντικές αλλαγές στο στρατηγικό πεδίο στην ευρύτερη περιοχή με άγνωστες προς το παρών προεκτάσεις, σηματοδοτεί η αναμενόμενη νέα επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαδιμήρ Πούτιν, στην Άγκυρα.

Όπως ανακοίνωσε στην Μόσχα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitriy Peskov, ο Ρώσος πρόεδρος θα επισκεφτεί την Τουρκία στις 28 Σεπτεμβρίου και θα έχει συνάντηση με τον Ερντογάν.
Προ το παρών όπως έγινε γνωστό, τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι η συνεργασία Ρωσίας Τουρκίας και Ιράν στην Συρία, το θέμα των ρωσικών πυραύλων S-400 και το δημοψήφισμα των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ. Παράλληλα θα συζητηθούν οικονομικά και εμπορικά θέματα, όπως ο αγωγός South Stream και το κέντρο πυρηνικής ενέργειας στο Akkoyu, που θα κατασκευάσει ρωσική εταιρεία.
Η ρωσική πλευρά αυτή την στιγμή έχει πάρει με το μέρος την Τουρκία στο ζήτημα της Συρίας καθώς έρχεται αντιμέτωπη με τους Αμερικανούς στην περιοχή Deir el zor με τις πετρελαιοπηγές, ενώ ποντάρει στα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τις ΗΠΑ, παρά την πρόσφατη συνάντηση Ερντογάν -Τραμπ που έγινε όπως τονίζουν στην Άγκυρα σε καλό κλίμα για να δημιουργήσει ρήγματα στο δυτικό στρατόπεδο.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.