Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ… ΑΡΧΙΣΕ!
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το ιστορικό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των Κούρδων του βορείου Ιράκ, ένα όνειρο από αιώνων των εκατομμύριων Κούρδων, παρά τις εντονότατες αντιδράσεις άρχισε στην ηλεκτρονική του μορφή.


Όπως έγινε γνωστό και από τον τουρκικό τύπο, (Sözcü 23/9), παρά τις έντονες αντιδράσεις των Ιράκ Ιράν, την αντίθεση των ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας και τις απειλές για στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας, το δημοψήφισμα για την δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου κουρδικού κράτους άρχισε με την πρώτη ηλεκτρονική ψήφο του διευθυντή της εκλογικής επιτροπής και παράγοντα των Κούρδων του βορείου Ιρακ, Karwan Celal από το εξωτερικό.
Την πρώτη αυτή ψήφο επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της κουρδικής κυβέρνησης του βορείου Ιρακ, Hemin Hawrami, ενώ ανέφερε ότι η ηλεκτρονική E-oy ψηφοφορία θα είναι από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου.
Άρχισαν τα όργανα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.