Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Τραμπ: Ο Ερντογάν έγινε ο καλλίτερος μου φίλος. ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: θα τους κομματιάσουν ευγενικά.



Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ένας κυκλώνας τρέλας που έρχεται από την Αμερική.
Όλα αυτά τα παράξενα γίνονται ενόψει του δημοψηφίσματος του Κουρδικού.
Μετά θα πάρουν την πορεία τους…
¨Τραμπ: Ο Ερντογάν έχει γίνει φίλος μου, είμαστε πιο κοντά από ποτέ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε φίλο του τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε την ηγετική ικανότητα του Τούρκου προέδρου, αναφέροντας παράλληλα ότι «έχει γίνει φίλος μου». 
«Πιστεύω ότι τώρα είμαστε πιο κοντά από ποτέ», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.»  http://www.iefimerida.gr/22 Σεπτεμβρίου 2017
Ένας κυκλώνας μη διαχειρίσιμος ο σουλτάνος έτοιμος να καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμα του μέχρι να ξεφουσκώσει.
Θέλει τώρα και βαλλιστικούς πυραύλους
«Υπάρχουν και άλλα βήματα που πρέπει να λάβουμε για να ενισχύσουμε την άμυνά μας, μεταξύ αυτών η λήψη μέτρων για την απόκτηση βαλλιστικού πυραύλου» είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας στο Παγκόσμιο Φόρουμ Επιχειρηματικότητας του Bloomberg στη Νέα Υόρκη.
Ο Τούρκος Πρόεδρος τονίζοντας την ανάγκη για περαιτέρω εξοπλισμό της χώρας του επεσήμανε ότι «Αφού δίπλα μου, η Συρία έχει S400, τότε και εγώ χρειάζομαι και πρέπει να μην πάρω S500 αλλά S600».
Ερωτηθείς δε, για το αν προτίθεται να διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση σε περίπτωση δημοψηφίσματος στο βόρειο Ιράκ είπε ότι «Δεν το ξέρω αυτό. Θα λάβουμε αποφάσεις στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας την Παρασκευή».
Ο Ερντογάν αποκάλυψε ακόμη ότι θα έχει συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν τη Δευτέρα ενώ πριν από την ομιλία του στο Φόρουμ είχε συνάντηση διάρκειας 35 λεπτών με τον Ντόναλντ Τραμπ.»  http://www.iefimerida.gr/22 Σεπτεμβρίου 2017
Αυτές οι αγάπες του Πούτιν και του Τράμπ προς το πρόσωπο του σουλτάνου με το υπόβαθρο του ζηλωτικού νεοθωμανισμού και των γκρίζων ζωνών της δημοκρατίας αναδεικνύουν σαφείς κουβέντες που έγιναν σε εμάς γνωστές πριν τριάντα και χρόνια.
«ΑΓΙΟΣ ΠΑ’Ι’ΣΙΟΣ : «Ετσι, «ευγενικά», θά κομματιάσουν τήν Τουρκία.
΄Eνας αδελφός ρώτησε τόν Γέροντα γιά τά γεγονότα στήν Σερβία κι εκείνος μεταξύ άλλων είπε: -Οί Ευρωπαίοι τώρα κάνουν χάρη στους Τούρκους καί άνεξαρτητοποιούν τά κρατίδια όπου ζουν μουσουλμάνοι (Βοσνία, Ερζεγοβίνη). Βλέπω όμως νά διαλύουν τήν Τουρκία μέ ευγενικό τρόπο: Θά ξεσηκωθούν οί Κούρδοι κι οί Αρμένιοι καί θά ζητήσουν οί Ευρωπαίοι νά ανεξαρτητοποιηθούν καί τά εθνη αυτά. Θά πουν τότε στήν Τουρκία: Έμείς σου κάναμε τό χατίρι έτσι,πρέπει τώρα κατά τόν ίδιο τρόπο νά
ανεξαρτητοποιηθούν οί Κούρδοι κι οί Αρμένιοι. «Ετσι, «ευγενικά», θά κομματιάσουν τήν Τουρκία.
Ό «Αγιος Αρσένιος στά Φάρασα έλεγε στους πιστούς ότι θά χάσουν τήν πατρίδα, αλλά σύντομα θά τήν ξαναπάρουν.»    ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ.
Αχ αδελφοί «τα παραμύθια» που θεωρούν κάποιοι τα λεγόμενα των Πατέρων μας γίνονται πλέον χειροπιαστή καθημερινότητα μας.
«Μη φοβάσθε. Περάσαμε σαν έθνος τόσες μπόρες και δεν χαθήκαμε, και θα φοβηθούμε την θύελλα που πάει να ξεσπάσει;
Ούτε και τώρα θα χαθούμε. Ο Θεός μας αγαπά. Ο άνθρωπος έχει μέσα του κρυμμένη δύναμη για ώρα ανάγκης. Θα είναι λίγα τα δύσκολα χρόνια. Μια μπόρα θα είναι».
Αυτά τα λόγια του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ πρέπει να σφυρηλατήσουν το ΦΡΟΝΗΜΑ και την ΠΙΣΤΗ μας σε τούτους τους καιρούς διότι είναι πέρα ως πέρα αληθινά .
Με πίστη και ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.