Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Το Κουρδικό όχι μόνο δεν πέθανε αλλά πυροδοτεί Παγκόσμιες εξελίξεις που φαίνεται να μας ακουμπούν τώρα





η λάρνακα του σεπτού σκηνώματος του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ που μίλησε για τα επερχόμενα των ημερών μας
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ουδείς σώφρων θέλει πόλεμο, αλλά δυστυχώς η αμαρτία της διαστροφής που σαν λαίλαπα διαχύθηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη τον επιθυμεί διακαώς.

Έτσι δεν θα προλαβαίνουν οι άνθρωποι να αποτεφρώνονται στους μοντέρνους καυστήρες των κοιμητηρίων αλλά θα καίγονται στα πεδία των μαχών από τα μοντέρνα όπλα.
Μπορεί αυτό που βιώνουμε τόσο καιρό στην Μεσοποταμία να το βλέπουμε και σε άλλες γωνιές του πλανήτη.
Το Κουρδικό πέθανε … το φωνάζουν με έκσταση αυτοί που ανατριχιάζουν με την προφητεία του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ και κυρίως οι τούρκοι.
Αλλά να τι συμβαίνει …
Όλοι ψάχνουν μια ισχυρή δικαιολογία για να διαλύσουν την νεοθωμανική αυτοκρατορία.
Σήμερα και οι τελευταίες περιοχές του Κιρκούκ παραδόθηκαν στα ιρακινά στρατεύματα.
« Το Αλτούν Κούπρι («χρυσή γέφυρα» στα τουρκικά) ήταν ο τελευταίος τομέας της επαρχίας Κιρκούκ που βρισκόταν στα χέρια των Κούρδων. Από σήμερα, όμως, αυτή η αγροτική περιοχή που εκτείνεται σε 520 τετραγωνικά χιλιόμετρα και κατοικείται από Κούρδους και Τουρκμένους, βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ιρακινών δυνάμεων» pontos-news.gr/article/170510/oi-koyrdoi-ehasan-kai-ton-teleytaio-tomea-tis-eparhias-kirkoyk
Εδώ και λίγα 24 ωρα γεωπολιτικοί αναλυτές και ανταποκριτές από την συγκεκριμένη περιοχή επισημαίνουν ότι πίσω από τις Ιρακινές δυνάμεις βρίσκονται οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης.
Η πτώση του Κιρκούκ: Made in Iran
The Fall of Kirkuk: Made in Iran
by Jonathan Spyer
The American Interest
The capture of Kirkuk by Iranian-backed Iraqi forces has dramatically changed the balance of power in Iraqhinfognomonpolitics.blogspot.gr/20/10/17

Όλο το σκηνικό μυρίζει χοντρή συμφωνία περιφερειακών παικτών με έπαθλο την ανατροπή του σχεδιασμού που συμφωνήθηκε πριν χρόνια και αφορούσε την ίδρυση Κουρδικού Κράτους.
Μετά την ακύρωση της συμφωνίας για τα πυρηνικά του το Ιράν ξύνεται στην γκλίτσα του Εβραίου τσομπάνη.
Ήδη στις ΗΠΑ στρατηγικοί παρατηρητές και παράγοντες εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την αποδυνάμωση της αμερικανικής παρουσίας στην περιοχή επικαλούμενοι την οικονομική αποδυνάμωση του Ιρακινού Κουρδιστάν εξ αιτίας της δραματικής απώλειας των ενεργειακών εσόδων του από τα κοιτάσματα του Κιρκούκ και της Μοσούλης .
Και απαιτούν μέτρα φυσικά εναντίον του ΙΡΑΝ εδώ και τώρα , πριν είναι πολύ αργά.
Στην σημερινή κρίσιμη συγκυρία μόνο ένας μπορεί να σώσει την υπόθεση του Κουρδικό και είναι το άμεσα ενδιαφερόμενο Ισραήλ που δήλωσε ότι μπορεί και μόνο του να δράση.
Να τι έγινε μια βδομάδα πριν …
« Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε την «θαρραλέα απόφαση» – όπως είπε- του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να μην επικυρώσει εκ νέου τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Ο υπουργός Πληροφοριών του Ισραήλ δήλωσε ότι η ομιλία που εκφώνησε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης ήταν «πολύ σημαντική» και οδηγεί στον πόλεμο δεδομένων των απειλών που έχει εκτοξεύσει το Ιράν.
Ερωτηθείς από το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 2 εάν διακρίνει τον κίνδυνο ενός πολέμου μετά την ομιλία του Αμερικανού προέδρου, ο υπουργός Πληροφοριών Ίσραελ Κατζ απάντησε:
«Απόλυτα, ναι. Νομίζω ότι η ομιλία ήταν πολύ σημαντική».
«Το Ιράν είναι η νέα Βόρεια Κορέα. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση» πρόσθεσε ο ίδιος.» https://www.pentapostagma.gr/13 Οκτωβρίου 2017
Το ποσοστό να δεχτεί συντριπτικό πλήγμα το Ιράν πριν ακόμα και από την Κορέα αυξάνεται δραματικά και αυτό για να σωθεί η υπόθεση του Κουρδικού άμεσα.
Και τότε αρχίζουν όλα..
Οι ισορροπίες και τα καθώς πρέπει διπλωματικά μέσα τελειώνουν και όλοι θα βρεθούν έμπροσθεν της διαχείρισης νέων δεδομένων.
Ίσως αυτό το σενάριο να εξετάστηκε ήδη από τους Δυτικούς δηλ. πώς να φρενάρουν τις αντιδράσεις των Ρώσων.
Το 2014 όταν οι Ρώσοι μετά τα γεγονότα του Κιέβου καταλάμβαναν εξ απήνης την Χερσόνησο της Κριμαίας ( βλ. Ελληνιστί Ταυρίδος) κάποιοι νόες οι οποίοι φοβούμενοι την φόρα και την Ρωσική Οργή προς τα μέρη της Ουκρανίας Δυτικά , σκεφτόταν να ανακόψουν αυτή την ατίθαση περασιά με αποπροσανατολισμό τους με ένα επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος , με εμπλοκές στο Αιγαίο και πιθανό κλείσιμο των ΣΤΕΝΩΝ αλλά και αποσταθεροποίηση της ευαίσθητης μνημονιακής Ελλάδος .
Αν λοιπόν κάποιοι εν έτη 2017 θελήσουν να ξαναπαίξουν αυτό το σενάριο τότε οι εξελίξεις στην Συρία- Μεσοποταμία – Ιράκ- Ιράν μας ακουμπούν δραματικά.
Εν κατακλείδι σημαντικοί είναι οι λόγοι πολλών Αγίων Πατέρων μας όπως του μακαριστού κυρού Αντωνίου Κόμπου Μητροπολίτη Σιατίστης που έλεγε
¨εκεί κάτω από την Συρία όταν ξεκινήσει το κακό να αρχίσετε να προσεύχεστε»
Και του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ
«Ο κόσμος μοιάζει σήμερα , σαν μια κοχλάζουσα χύτρα ταχύτητος , με πολλές βαλβίδες ! Θα σκάσει εδώ , θα σκάσει εκεί . Προσεύχεσθε μη γίνει μ΄εμάς η αρχή».
Αδελφοί μου υπομονή και Προσευχή και να με συμπαθάται όλοι σας αν σας κούρασα με τα άρθρα μου που μοναδικό σκοπό είχαν να δώσουν μια ελάχιστη μαρτυρία για ΧΡΙΣΤΟ και Ελλάδα.
Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.