Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ… ΟΤΣΑΛΑΝ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΡΑΚΚΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑΣ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η πρωτεύουσα των Τζιχαντιστών στην Συρία, η Ράκκα, από χτες είναι στα χέρια των κουρδικών δυνάμεων που έχουν καταλάβει την πόλη καταλύοντας ουσιαστικά και τις τελευταίες εστίες αντίστασης των ισλαμιστών.


Εκείνο όμως που προκαλεί τον έντονο εκνευρισμό της Άγκυρας, είναι πως στο κέντρο της Ράκκας οι Κούρδοι μαχητές ύψωσαν κουρδικές σημαίες με μια τεράστια φωτό που δείχνει τον φυλακισμένο στις τουρκικές φυλακές, Κούρδο ηγέτη, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, στον οποίο αφιέρωσαν και την κατάληψη της πόλης Ράκκα.

Η εμφάνιση και μόνο της φωτογραφίας το Οτσαλάν, έχει εξοργίσει την Άγκυρα που «δείχνει τις ΗΠΑ σαν τον κύριο υπεύθυνο της εξέλιξης αυτής και από την τουρκική πρωτεύουσα εκτοξεύτηκαν για άλλη μια φορά κατηγορίες προς τις ΗΠΑ ότι στηρίζουν τρομοκρατικές ομάδες στην Συρία και όχι μόνο¨.
Γεγονός είναι πάντως πως ο Κούρδος ηγέτης, Αμντουλάχ Οσταλάν, όσο και δεν το θέλει η Άγκυρα, εξακολουθεί να καθοδηγεί έστω και φυλακισμένος τα εκατομμύρια των Κούρδων σε όλη την Μέση Ανατολή.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.