Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

ΑΡΧΙΣΕ Ο… ΦΕΤΙΝΟΣ «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΤΑ ΙΜΙΑ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Άρχισε η γνωστή κάθε χρόνο περίοδος έντασης στα Ίμια, καθώς είναι η περίοδος της αλιείας της τσιπούρας και η ένταση ανεβαίνει στο κατακόρυφο. Αν δε προσθέσουμε την συνεχώς αυξανόμενη γενική τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, τότε βγάζει κανείς τα συμπεράσματα του προς τα που πάει η όλη κατάσταση.


Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, σήμερα το μεσημέρι πλοία της ελληνικής ακτοφυλακής που πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής τα Ίμια συνοδεύοντας ελληνικά αλιευτικά πλοία, έγιναν αντιληπτά απ τον τουρκικό ναύσταθμο του Gümüşlük.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στην τούρκικη πλευρά και πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής πλησίασαν με επιθετικές διαθέσεις τα ελληνικά και ακολούθησε μια μικρή μάχη μανούβρας. Όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι τα ελληνικά πλοία τελικά απομακρύνθηκαν από τα Ίμια.
Και…έπεται συνέχεια!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.