Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ «ΣΥΡΕΙ» ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ «ΚΑΘΙΣΕΙ» ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΤΟΝ… ΑΣΑΝΤ!!!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλος σκεπτικισμό αλλά και φόβο εκφράζουν κύκλοι της Άγκυρας ότι με τον μέχρι σήμερα «στυγερό εγκληματία», όπως έχει χαρακτηρίσει ο Ερντογάν τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασέρ Άσαντ, που βρίσκεται ήδη στην Ρωσία σε σημαντική συνάντηση με τον Βλαδιμήρ Πούτιν, θα αναγκαστεί ο Τούρκος πρόεδρος να παρακαθίσει στο ίδιο τραπέζι στην συνάντηση του Σότσι την Τέταρτη 22 Νοεμβρίου.


Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, μετά την αιφνίδια συνάντηση του Πούτιν με τον Άσαντ, μια συνάντηση που θεωρήθηκε από την Άγκυρα σαν «άδειασμα» στον Ερντογάν και μάλιστα τις παραμονές της τριμερούς διάσκεψης κορυφής μεταξύ των προέδρων Τουρκίας, Ιράν και Συρίας στο Σότσι του ρωσικού Καυκάσου, οι Ρώσοι θα εμφανίσουν τον Άσαντ στην διάσκεψη, έτσι ώστε να μην μπορέσει να τον αποφύγει ο Ερντογάν.
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς μια τέτοια εξέλιξη αν επαληθευτεί θα είναι γέρο επικοινωνιακό χτύπημα για τον Ερντογάν, που μέχρι σήμερα επαναλάμβανε συνεχώς ότι ο Άσαντ είναι ένας αιμοσταγής δικτάτορας.

Και μόνο όμως ότι ο Πούτιν αιφνιδίασε τους Τούρκους με την συνάντηση του με τον Άσαντ, τον οποίο μάλιστα συνεχάρη για την επιτυχία του έναντι των Τζιχαντιστών, ήταν ένα γέρο χτύπημα στον Τούρκο πρόεδρο.
Όπως φάνηκε ο Πούτιν έχει τελείως διαφορετική άποψη από τον Ερντογάν για το σημαντικό θέμα της Συρίας και ήδη αυτό προκαλεί ρωγμές στον άξονα με την Άγκυρα
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.