Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

«ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ» ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Παρά του ότι ουσιαστικά ο πόλεμος με τους Τζιχαντιστές έχει τελειώσει στην Συρία, οι Αμερικανοί, όπως μεταδίδεται από την Άγκυρα, συνεχίζουν και μάλιστα επαυξάνουν τις αποστολές οπλικών συστημάτων στους Κούρδους προκαλώντας την έντονη οργή των Τούρκων.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, συγκεκριμένα στις 19 Νοεμβρίου ένα μεγάλο κομβόι από 69 οχήματα γεμάτα οπλικά συστήματα και πολεμοφόδια προερχόμενο από το Ιράκ προωθήθηκε στις γραμμές των Κούρδων στην Συρία.

Παράλληλα και πιο πριν στις 14 του μηνός, άλλο ένα μεγάλο αμερικανικό κομβόι από 73 οχήματα με όπλα και πολεμοφόδια προωθήθηκε στην κουρδική περιοχή του Haseke, ενισχύοντας τις κουρδικές γραμμές.
Εντωμεταξύ στην Ράκκα που πρόσφατα καταλήφθηκε από κουρδικές δυνάμεις οι Αμερικανοί δημιουργούν μια νέα βάση όπως αναφέρεται στην Άγκυρα.
Την ίδια ώρα ο Ερντογάν θα θέσει στην τριμερή διάσκεψη των πρόεδρων Τουρκίας, Ιράν και Ρωσίας, στο Σότσι, στις 22 του μηνός, την απόφαση της Τουρκίας να επιτεθεί στον κουρδικό θύλακα του Afrin, ενώ συνεχίζονται εντατικά οι τουρκικές προετοιμασίες στα σύνορα με την περιοχή αυτή απ την τουρκική περιοχή του Hatay.
Η συνεχεία προβλέπεται πολύ θερμή
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

1 σχόλιο:

  1. Εύγε,βλακοαμερικανοι! Ούτε ένα βόλι για τους Κύπριους και φορτώνουν τους Κούρδους γιατί" πολεμούν για την ελευθερία τους"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.