Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΚΑΛΑ δεν βλέπετε: όταν λένε οι τούρκοι θα έχουμε πόλεμο με το ΝΑΤΟ εννοούν με την ΕΛΛΑΔΑ




Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αυτό δεν είναι απλώς παροξυσμός της στιγμής , είναι τύμπανα πολέμου και μάλιστα λίγες μέρες πριν την προαναγγελθείσα επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα.
Οι τούρκοι γνωρίζουν ότι όσο θα συνδέονται πιο στενά αυτοί με την Ρωσία τόσο περισσότερο θα αναβαθμίζεται ο γεωπολιτικός ρόλος και η στρατηγική αξία της Ελλάδος μεσοπρόθεσμα και αυτό θέλουν να το κόψουν μαχαίρι με μια μεθοδευμένη πρόκληση εδώ και τώρα για αυτό και οι πολεμικές ιαχές εναντίον του ΝΑΤΟ.

Δεν μπορεί επί δύο συνεχόμενες μέρες ο τουρκικός τύπος να αναγγέλλει ¨πόλεμο¨ με το ΝΑΤΟ και να συνεχίζει η στρατιωτική μηχανή της τουρκίας τις θρασύτατες προκλήσεις και παραβιάσεις του Εθνικού μας χώρου που μπορούμε κατ επέκταση να τον θεωρήσουμε ως Νατοικό χώρο λόγω της συμμετοχής μας στην συμμαχία.
Τουρκικό παραλήρημα: «Ετοιμαστείτε για πόλεμο με το ΝΑΤΟ – Όποιος δεν θέλει να πολεμήσει να φύγει από την χώρα»
« Να ετοιμαστούμε για πόλεμο με το ΝΑΤΟ. Υστερία στην Τουρκία πριμοδοτούμενη από τον Ερντογάν»
« Θέμα αποχώρησης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ θέτει ο βασικός σύμβουλος του Ερντογάν»
Μαζική υστερία ή κάτι άλλο;
Ένα πραγματικό παραλήρημα κατά του ΝΑΤΟ λαμβάνει χώρα στην Τουρκία με τον αρθρογράφο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδα Star, Ardan Zentürk, να γράφει ότι «η Τουρκία θα έχει πόλεμο με το ΝΑΤΟ και όποιος δεν θέλει να πάρει τα όπλα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα τώρα»!
«Είναι σαφές ότι θα πολεμήσουμε μια μέρα. … Συνιστώ σ΄όσους λένε «εν είμαι μέρος αυτού του αγώνα, η περιουσία μου και η άνεση μου έρχονται μπροστά στη χώρα μου να εγκαταλείψουν τη χώρα σήμερα » συνιστά εν ψυχρώ ο αρθρογράφος . Θεόφραστος Ανδρεόπουλος pronews.gr/ 21 Νοεμβρίου 2017
« Ο Ardan Zentürk, είναι αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδα Star. Γράφει ότι η Τουρκία θα πολεμήσει με το ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι όποιος δεν θέλει να πάρει τα όπλα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα τώρα! Το σύστημα προπαγάνδας του Ερντογάν σ΄όλο το μεγαλείο του…
Ξεκινώντας από το πρόσφατο γεγονός με τον Ατατούρκ να απεικονίζεται ως εχθρός σε ένα σενάριο πολέμου κατά τη διάρκεια ασκήσεως του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία , την βοήθεια από τις ΗΠΑ σε κουρδικές δυνάμεις στη Συρία και βέβαια την δικαστική υπόθεση εναντίον του τουρκοιρανού εμπόρου χρυσού Reza Zarrab ο Zentürk στο περιοδικό Star γράφει ότι ο Τραμπ είναι “μαριονέτα των σιωνιστών” που θέλουν να επιτεθούν στην Τουρκία.
Ο αρθρογράφος ζητά το κλείσιμο της βάσης του Ιντσιρλίκ και επιμένει ότι μια σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ είναι αναπόφευκτη.» Π. Καρβουνόπουλος militaire.gr/ 21 Νοεμβρίου 2017
Όλα αυτά είναι προπέτασμα καπνού γιατί αλλού το πάει η τουρκία και το έδειξε χθες.
« Θέμα αποχώρησης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ θέτει ο βασικός σύμβουλος του Ερντογάν»
« Ο κύριος σύμβουλος του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τοπτσού Γιαλτσίν πιστεύει ότι η Τουρκία πρέπει να επανεξετάσει την παραμονή της στο ΝΑΤΟ, επειδή η πολιτική της Συμμαχίας είναι εχθρική προς την Άγκυρα.
Συγκεκριμένα ο Τοπτσού Γιαλτσίν δήλωσε ότι από την πλευρά του οργανισμού «ακούγεται ένα προδοτικά εχθρικό ύφος» επισημαίνοντας ότι πρόκειται «για ατιμία, παλιανθρωπιά και ντροπή, που φάνηκε κατά την διάρκεια των γυμνασίων του ΝΑΤΟ.
Ο Τοπτσού Γιαλτσίν προσέθεσε ότι η Τουρκία εξαιτίας της γεωπολιτικής της θέσης, υφίσταται πιέσεις και επιθέσεις από εκείνη την πλευρά « απ’ όπου ήταν αδύνατον να το αναμένουμε. Ο Γιαλτσίν υπογράμμισε ότι η Συμμαχία δεν συνιστά στρατιωτικό συνασπισμό αλλά « νέα μορφή αποικιοκρατίας , πολιτικής και οικονομικής εξάρτησης». Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι το τουρκικό έθνος θα μπορέσει να αποτινάξει «τον αποικιοκρατικό μανδύα, τον οποίο προσπαθεί να της φορέσει το ΝΑΤΟ» militaire.gr Π. Καρβουνόπουλος 20/11/2017
Οι τούρκοι γνωρίζουν ότι όσο θα συνδέονται πιο στενά αυτοί με την Ρωσία τόσο περισσότερο θα αναβαθμίζεται ο γεωπολιτικός ρόλος και η στρατηγική αξία της Ελλάδος μεσοπρόθεσμα και αυτό θέλουν να το κόψουν μαχαίρι με μια μεθοδευμένη πρόκληση εδώ και τώρα για αυτό και οι πολεμικές ιαχές εναντίον του ΝΑΤΟ.
Τελικά ο μεγάλος ΑΓΙΟΣ των ημερών μας με τον πνευματοκίνητο προορατικό του λόγο πριν δεκαετίες όχι μόνο σκιαγράφησε την γεωπολιτική πλάστιγγα των κρίσιμων στιγμών που διερχόμαστε αλλά κυριολεκτούσε ονομαστικά.
Το θέμα των ΣΤΕΝΩΝ θα απασχολήσει καθ ολοκληρία το επόμενο διάστημα την παγκόσμια επικαιρότητα μιας και είναι και το σταυροδρόμι των ενεργειακών αγωγών.
Πάρτε μια ιδέα το τι ετοιμάζεται να γίνει στα ΣΤΕΝΑ
Να γιατί και οι Ρώσοι θα κατέβουν για τα δικά τους τα ΙΣΧΥΡΑ συμφέροντα βλ. αγωγοί ,διάδρομοι ναυσιπλοΐας προς την Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Σουέζ.
« Οι Ρώσοι θα κατέβουν στα Στενά , όχι για να βοηθήσουν εμάς , αυτοί έχουν τα δικά τους συμφέροντα αλλά οι Ρώσοι δίχως να το θέλουν θα βοηθάν εμάς.
Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη.
Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι – εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: “Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;” Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος.
– «Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Κωνσταντινούπολη. Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους» ΠΗΓΗ: σελ. 432 Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994». Πηγή: pentapostagma.gr
ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ
«Βρισκόμαστε στο 1990 που είδα τον γέροντα. Ήταν η τελευταία φορά γιατί μετά από λίγο αρρώστησε.
Μου λέει ο γέροντας «θα σου πω… Εγώ μου λέει δεν θα το δω, εσύ θα το δεις. Θα γίνει επί των ημερών σου! Εσύ θα το ζήσεις το γεγονός αυτό… Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί.
Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.
Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!».
Τον ρωτάω «εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;»
«Όχι!», μου λέει. «Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης. Χάρην των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο που θα γίνει. Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…» ΑΝΕΚΔΟΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012 hggiken.pblogs.gr/
Ο σουλτάνος επιθυμεί να αναμορφώσει ή να γράψει στα παλαιά των υποδημάτων του όλες τις διεθνείς συνθήκες βλ. Συνθήκη Λωζάννης ( για τα νησιά του Αιγαίου ) , Μοντραί( για τα Στενά) , το διεθνές δίκαιο της Θαλάσσης κα
Όμως το προφητευόμενον φυγείν αδύνατον.
Έρχεται η ΣΥΝΘΗΚΗ της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ .
Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.