Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΟ ΟΡΓΙΟ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το πόσο ασφαλής αισθάνεται ο Τούρκος πρόεδρος Ταιγίπ Ερντογάν μετά το αποτυχόν πραξικόπημα, για πολλούς προγραμματισμένο, φαίνεται από του ότι καθημερινά σχεδόν αναφέρονται ειδήσεις για συλλήψεις ή αποτάξεις Τούρκων αξιωματικών.

Αυτές τις μέρες έχει ξεσπάσει ένα καινούργιο όργιο συλλήψεων καθώς όπως αναφέρεται, τελείως αιφνιδιαστικά σε μεγάλη επιχείρηση των δυνάμεων της Στρατοχωροφυλακής σε πέντε διαφορετικές περιοχές συνελήφθηκαν 331 αξιωματικοί με βαριές κατηγορίες ότι πρόσκεινται στον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Παράλληλα αποφασίστηκε η αποπομπή 400 αξιωματικών τις επόμενες μέρες σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα. Οι αξιωματικοί που θα αποπεμφθούν αναφέρεται με την συνηθισμένη αιτία ότι πρόσκεινται στον Φετουλάχ Γκιουλέν.
Ο ίδιος ο Ερντογάν για να δώσει μια διαφορετική εικόνα ότι όλα έχουν «καλώς» στο στράτευμα, τις επόμενες μέρες παρουσία του ιδίου επί τη ευκαιρία της επαναλειτουργίας της Σχολής Πολέμου η οποία είχε κλείσει για ένα διάστημα μετά το αποτυχόν πραξικόπημα, θα αποδώσει τα πρώτα 800 διπλώματα στους νέους υπολοχαγούς. Ο στόχος, όπως αναφέρεται, είναι στα επόμενα τρία χρόνια να χρηστούν συνολικά 6000 νέοι υπολοχαγοί.
Και έπεται συνέχεια…
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.