Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΤΙ ΘΑ… «ΛΟΥΣΤΕΙ» ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε ολοκληρωτικό πόλεμο κατά των Κούρδων οδηγεί την Τουρκία ο Ερντογάν, με διαφαινόμενο οδυνηρό κόστος αίματος για τον τουρκικό στρατό όπως ήδη προειδοποιούν ακόμα και πολλοί Τούρκοι αρθρογράφοι, όπως οι Abdulkadir Selvi και Yabuz Donat της Hürriyet.


Και ενώ την ίδια ώρα που οι Τούρκοι συγκεντρώνουν μεγάλες δυνάμεις για να επιτεθούν στον κουρδικό θύλακα του Afrın, χιλιάδες Κούρδοι στην Ευρώπη, στην Γαλλία, στο Παρίσι και στην Μασσαλία, στην Ελβετία στην Ζυρίχη και στην Ολλανδία, με μεγάλες διαδηλώσεις κατά της Τουρκίας κάνουν γνωστό ότι σπεύδουν να πάνε στο μέτωπο της Συρίας να πολεμήσουν τους Τούρκους.

Παράλληλα την ίδια ώρα εντείνεται το διπλωματικό παρασκηνιο για το ποια στάση θα κρατήσουν οι ΗΠΑ, Ρωσία, το Ιράν και κυρίως η Δαμασκός, σε μια επικείμενη επίθεση των Τούρκων στο Afrin. Όσον αφορά τις ΗΠΑ, η Άγκυρα έχει χάσει κάθε εμπιστοσύνη στους Αμερικανούς καθώς έχουν αποδείξει ότι τους παίζουν διπλό παιχνίδι, δηλαδή από την μια εμφανίζονται θετικοί προς την Τουρκία και από την άλλη εξοπλίζουν συνεχώς με νέα οπλικά συστήματα τους Κούρδους.

Το επίμαχο σημείο, η περιοχή του Afrin με έκταση 2.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα και με πληθυσμό γύρω στις 150 χιλιάδες κατοίκους, έχει τεράστια γεωστρατηγική σημασία γιατί αποτελεί το προχωρημένο σημείο των Κούρδων προς την Μεσόγειο, κάτι που αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για την Τουρκία.
Μεγάλο ερώτημα επίσης αιωρείται στην τουρκική πρωτεύουσα για το ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των Κούρδων μέσα στην Τουρκία όταν αρχίσει η επίθεση καθώς το ΡΚΚ έχει ήδη απειλήσει μεγάλο ολοκληρωτικό εσωτερικό πόλεμο.
Φαίνεται πως τα τύμπανα άρχισαν να χτυπούν όλο και πιο δυνατά!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.