Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

«ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ» Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η αποτυχία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στον κουρδικό θύλακα του Αφρίν και η καθυστέρηση προώθησης τους προς την πόλη του θύλακα, φαίνεται πως άρχισε να έχει συνέπειες και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της Τουρκιάς, εν όψει και των πολύ κρίσιμων προεδρικών εκλογών το επόμενο έτος.


Αυτό φάνηκε σε μια δημοσκόπηση που έγινε αυτές τις μέρες από το Ίδρυμα Ερευνών, «Piar Arastırma», που κατέγραψε μια σαφή μεγάλη πτώση της δύναμης του ισλαμικού κόμματος ΑΚΡ.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την δημοσκόπηση, το ΑΚΡ του Ερντογάν λαμβάνει το 40,20% των ψήφων, το Λαϊκό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει το 25,5%, το καινούργιο κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ που προβάλλεται σαν ο κυριότερος αντίπαλος του Ερντογάν στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, λαμβάνει το 13,3%, το φιλοκουρδικό κόμμα HDP το 12%, ενώ το εθνικιστικό κόμμα MHP δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το όριο εισδοχής στην βουλή που είναι το 10%, καθώς λαμβάνει μόνο 7,3%.
Η εικόνα αυτή αν συνεχιστεί και στο επόμενο χρονικό διάστημα, κινδυνεύει άμεσα η παντοδυναμία του Ερντογάν ακόμα και με την στήριξη των εθνικιστών.
Η κατάσταση αυτή αν δεν αλλάξει, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους καθώς ο φιλόδοξος και απρόβλεπτος Τούρκος πρόεδρος προκειμένου να εξασφαλίσει την συνέχιση της παντοδυναμίας του είναι ικανός για όλα, ακόμα και για μια σοβαρή κρίση στο Αιγαίο.
Ας προσέχουμε!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.