Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΝΙΚΟ



Φαίνεται πως ο Ερντογάν αρχίζει και «ξεφεύγει» επικίνδυνα και διαμορφώνει ένα άκρως εκρηκτικό τοπίο στην ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται και η Ελλάδα και η Κύπρος.

Να είστε έτοιμοι για επιστράτευση (seferberlik). Θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο συνέδριο του ΑΚΡ στο Καχραμανμαράς για την επιχείρηση στο Αφρίν – Οι αναφορές στο… ένδοξο παρελθόν της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας – Χιλιάδες Τούρκοι άρχισαν να ψάχνουν στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση αν έχουν εκδοθεί φύλλα πορείας.

«Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο συνέδριο του ΑΚΡ στο Καχραμανμαράς, προκαλώντας… πανικό στους Τούρκους πολίτες!
Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε πως στην επιχείρηση Κλάδος Ελαίας στο Άφριν έχουν στείλει εκπαιδευμένο στρατιωτικό προσωπικό και ζήτησε οι έφεδροι – αρχικά- να είναι σε ετοιμότητα.
«Είμαστε στις παραμονές μιας νέας αντίστασης. Θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι. Μετά τις συσκέψεις που κάνουμε με τη στρατιωτική ηγεσία, κι αν κληθεί ο λαός με φύλλα πορείας, πρώτα εγώ και μετά μαζί με το έθνος θα βαδίσουμε μαζί προς το μέτωπο». Να υπενθυμίσουμε ότι σε περίπτωση πολέμου ο πρόεδρος της Τουρκίας θεωρείται αρχιστράτηγος.
Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν γεννηθήκαμε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα (τόση είναι η έκταση της Τουρκίας). Εμείς πέσαμε από τα 18 εκ. τ.χ. στα 780.000 τ.χ. Πού ήμασταν και πού φτάσαμε…».
«Έριξαν» το σύστημα
Η δήλωση Ερντογάν προκάλεσε πανικό στους πολίτες. Χιλιάδες Τούρκοι άρχισαν να ψάχνουν στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αν έχουν εκδοθεί φύλλα πορείας και πού θα πάνε να υπηρετήσουν.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσουν όλο το σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Τουρκία και η ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
wwwçnıkosxeıladakısçgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.