Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΙΜΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ «ΣΚΛΗΡΟ» ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από σήμερα το πρωί, 23 Φεβρουαρίου, οι βραχονησίδες Ίμια είναι υπό αυστηρή τουρκική κυριαρχική επιτήρηση, καθώς όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, εγκατασταθήκαν στον ναύσταθμο του Gümüşlük απέναντι από το Ίμια τα καινούργια τουρκικά ραντάρ, Morad-1 και έτσι, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, ούτε… πουλί δεν θα μπορεί να πετάξει πάνω από τα Ίμια χωρίς να πάρει την τουρκική «έγκριση».


Τα ραντάρ αυτά είναι υπό την εποπτεία της τουρκικής ακτοφυλακής, «Sahil Güvenlik» και η εγκατάσταση τους είναι άλλο εν βήμα από τουρκικής πλευράς για να κατοχυρωθεί η τουρκική κυριαρχία στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων.
Εμπρός σε αυτή την πολύ δυσάρεστη εξέλιξη που δείχνει πως η άλλη πλευρά είναι πλέον αδίστακτη στο θέμα των Ιμίων, εμείς για απάντηση θα… παρακολουθούμε με χαρακτηριστικό μαζοχισμό τις κοκορομαχίες του Άδωνη με τον Πολάκη, στο θέατρο της ελληνικής βουλής. Α! και κάποια τουρκικά σήριαλ!
Μπράβο μας και εις ανώτερα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.