Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

ΜΕ ΡΟΥΚΕΤΕΣ «ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ» ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΝΑΤΙΝΑΖΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΑΝΚΣ



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους Τούρκους στην επιχείρηση Κλάδος Ελαίας στον κουρδικό θύλακα του Αφρίν και αυτή ήταν η μεγάλη επιτυχία των Κούρδων στην καταστροφή εξ αποστάσεως των τουρκικών αρμάτων μάχης.


Οι Τούρκοι διαπίστωσαν ότι οι κουρδικές ρουκέτες κατευθυνόμενες πέφτουν διάνα στον στόχο τους, ανατινάζοντας μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης, προκαλώντας έτσι μεγάλη καταστροφή στο τουρκικό οπλοστάσιο που επιχειρεί στην ευρύτερη περιοχή.

Εκείνο όμως που έχει εξοργίσει περισσότερο τους Τούρκους, είναι ότι οι ρουκέτες αυτές που χρησιμοποιούν οι Κούρδοι είναι οι αμερικανικής κατασκευής ρουκέτες, Javelin, που έχουν ονομαστεί και «Ρουκέτες Δολοφόνοι» με τις οποίες οι Κούρδοι έχουν εξολοθρεύσει πάνω από 40 τουρκικά άρματα μάχης, με δεκάδες Τούρκους στρατιωτικούς νεκρούς.
Τις ρουκέτες αυτές τις έχουν προμηθεύσει οι Αμερικανοί στους Κούρδους μαχητές με μεγάλα κονβόι από TIR που έχουν μεταφέρει οπλισμό και πολεμοφόδια στις κουρδικές γραμμές.
Οι Javelin έχουν την δυνατότητα από μεγάλη απόσταση ασφαλείας να υψωθούν μέχρι 200 μέτρα και να κατευθυνθούν στον στόχο τους και να χτυπήσουν διάνα, προκαλώντας την ανατίναξη του στοχευόμενου στόχου.
Οι Τούρκοι…ας πρόσεχαν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.