Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

MOODYS : Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ…ΓΥΜΝΟΣ!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το περίφημο οικονομικό θαύμα του Ερντογάν στην προηγούμενη δεκαετία, φαίνεται πως έφτασε στο τέλος του με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης.

Ο γνωστός μεγάλος οίκος αξιολογήσεων των οικονομιών των κρατών, Moodys, ήδη απεύθυνε προειδοποίηση στην Τουρκία ότι είναι στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης καθώς το άνοιγμα των εξωτερικών συναλλαγών της είναι από τα μεγαλύτερα του κόσμου.
Σύμφωνα με την MOODYS, η Τουρκία μαζί με την Ταιβάν και την Νότιο Κορέα, έχουν το μεγαλύτερο άνοιγμα των εξωτερικών τους συναλλαγών με αποτέλεσμα να διαφαίνεται έντονο το φάσμα της οικονομικής κατάρρευσης.
Στην περίπτωση της Τουρκίας, μια οικονομική πολιτική βιτρίνας στη οποία επιμένει ο Ερντογάν έχει αρχίσει να τρίζει το τουρκικό οικονομικό οικοδόμημα και οι προβλέψεις είναι πολύ αρνητικές, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζεται η ξέφρενη εξοπλιστική κούρσα με συνολικό κόστος το υπέρογκο αλλά και ασήκωτο πόσο των 70 δις δολαρίων.
Ο Ερντογάν, που βασίστηκε για την εδραίωση του στην εξουσία στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας του, θα βρεθεί πολύ σύντομα στο πολύ δυσάρεστο σημείο να αρχίσει πολιτική λιτότητας που όμως θα πλήξει ευρεία κοινωνικά στρώματα με άμεσες πολιτικές συνέπειες ενώ η Τουρκία εισέ4ρχετεςι σε μακρά προεκλογική περίοδο για τις προεδρικές εκλογές του 2019.
Ίδωμεν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.