Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Πόλεμος στον Ορίζοντα. ΄Εχει τα Κότσια η Ρωσία;



Paul Craig Roberts 19-3-18
[O Aμερικανός συντάκτης αυτού του άρθρου, προϊόν των κορυφαίων αμερικανικών και βρετανικών πανεπιστημίων, καθηγητής  των ιδίων αργότερα, συγγραφέας σημαντικών βιβλίων, πρώην υπουργός οικονομικών και πρώην αρχισυντάκτης της κορυφαίας οικονομικής εφημερίδας των ΗΠΑ, διαθέτει το διεθνές κύρος, την γνώση , την συνείδηση αποστολής και την περιφρόνηση προς τον κίνδυνο, ώστε να συγκρούεται με τις συντριπτικές δυνάμεις του κυρίαρχου ψεύδους, χρησιμοποιώντας γυμνή την σπάθη της αλήθειας -χωρίς διπλωματικές περιφράσεις, φραστικούς καλλωπισμούς και περίτεχνες υπεκφυγές της ευθύνης των λεγομένων του. Το κατωτέρω αντιπροσωπευτικό κείμενο του, για το τελευταίο βρετανικό επίτευγμα μεταφοράς της  σεναριογραφίας  Τζέιμς Μποντ στην Διεθνή Πολιτική και ειδησεογραφία, είναι γι’ αυτό ιδιαίτερα ενδιαφέρον αλλά και αρκετά απολαυστικό…]

Παρουσίαση: Μιχαήλ Στυλιανού
Πόλεμος στον ορίζοντα…
Πως αλλιώς ερμηνεύεται η ανακοίνωση του στρατηγού Σεργκέι Ρουτσκόι, επικεφαλής του Αρχηγείου Επιχειρήσεων του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου ότι : «έχουμε αξιόπιστες  πληροφορίες ό Αμερικανοί εκπαιδευτές έχουν εκπαιδεύσει έναν αριθμό μαχητικών ομάδων (ισλαμιστών) στην περιοχή της πόλης Αν-Τανφ, να στήσουν προκλήσεις με ουσίες χημικού πολέμου στην νότια Συρία. Ετοιμάζουν μια σειρά εκρήξεων χημικών όπλων. Αυτό το γεγονός θα χρησιμοποιηθεί για να κατηγορηθούν οι κυβερνητικές δυνάμεις. Τα υλικά συστατικά για την παραγωγή των χημικών εκρηκτικών έχουν παραδοθεί ήδη στην νότια ζώνη αποκλιμάκωσης, μεταμφιεσμένα ως ανθρωπιστικές αυτοκινητοπομπές διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Οι ψευδεπίγραφες «επιθέσεις» θα χρησιμοποιηθούν σαν πρόφαση από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για να εξαπολύσουν βομβαρδισμούς εναντίον του στρατού και των κυβερνητικών υποδομών της Συρίας.»
Μην περιμένετε να δείτε τίποτα γι΄ αυτήν την ανακοίνωση στα τελείως ανυπόληπτα δυτικά ΜΜΕ, που δεν είναι παρά τα όργανα του Υπουργείου Πολέμου.
Η Ρωσική κυβέρνηση θα πρέπει να χτυπάει το κεφάλι της γιατί και πάλι δεν τελείωσε την δουλειά στην Συρία και αντίθετα επέτρεψε στην Ουάσιγκτον να επεκτείνει την εκεί παρουσία της, να εξοπλίζει και να εκπαιδεύει τους μισθοφόρους της, να τους εφοδιάζει με χημικά όπλα, και να συγκεντρώνει τον στόλο της για να επιτεθεί στις  συριακές δυνάμεις, προκειμένου να εμποδίσει την ανακατάληψη της συριακής επικράτειας.
Το ερώτημα που στηλώνεται μπροστά μας είναι το εξής: Εάν η πληροφορία που επικαλέστηκε ο στρατηγός Ρουτσκόι είναι σωστή, τι θα κάνει η Ρωσία; Θα χρησιμοποιήσει η Ρωσία τις πυραυλικές αμυντικές δυνάμεις της και την αεροπορική της υπεροχή για να καταρρίψει τα αμερικανικά αεροπλάνα και τους πυραύλους, ή θα δεχτεί την επίθεση και θα καταγγείλει ξανά την παρανομία της Ουάσιγκτον και θα διαμαρτυρηθεί στον ΟΗΕ;
Εάν η Ρωσία δεχτεί την επίθεση, η Ουάσιγκτον θα το πάει πιο πέρα, αγριότερα. Αργά η γρήγορα η Ρωσία δεν θα μπορεί να το αντέξει άλλο και θα ξεσπάσει πόλεμος. ΄Αν ξεσπάσει πόλεμος, θα είναι ένας περιορισμένος συμβατικός πόλεμος, ή θα τον χρησιμοποιήσει η Ουάσιγκτον σαν δικαιολογία για να εκτοξεύσει πυρηνικούς διηπειρωτικούς πυραύλους εναντίον της Ρωσίας;
Αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να στριφογυρίζουν στον νου της ρωσικής ηγεσίας. Η Ρωσία αντιμετωπίζει τον  βαρύτατο κίνδυνο, να εγκλωβιστεί σε κατάσταση αναποφασιστικότητας -από την Πέμπτη Φάλαγγα της Ουάσιγκτων εντός της Ρωσίας  τους Ατλαντιστές, εκείνους τους Ρώσους στην πολιτική και στις επιχειρήσεις που πιστεύουν πως πάση θυσία η Ρωσία οφείλει να ενταχθεί στον Δυτικό κόσμο - και να  δεχτεί το πρώτο πυρηνικό πλήγμα.
Μέχρι τώρα η Ρωσία συνεχίζει να ηττάται από τον ίδιο τον εαυτόν της, ενεργώντας σύμφωνα με τους κανόνες της διπλωματίας και του Διεθνούς Δικαίου, παρά το εξόφθαλμο γεγονός ότι η Ουάσιγκτον δεν σέβεται τέτοιους κανόνες.
Την περασμένη  βδομάδα, η  υποτελής στην Ουάσιγκτον Βρετανία, μια χώρα χωρίς στρατιωτική ή πολιτική σημασία, επέδειξε μιαν άκρατη περιφρόνηση για την Ρωσία και τον πρόεδρό της Βλαντίμιρ Πούτιν. Με άλλα λόγια, η προσβολή στην Ρωσία απευθύνθηκε από ένα κράτος υποτελές στην αυτοκρατορία της  Ουάσιγκτον.
Μια  λεγόμενη δηλητηρίαση, από ένα λεγόμενο ρωσικό νευροτοξικό αέριο, του οποίου και η ύπαρξη αμφισβητείται από Βρετανούς και Αμερικανούς εμπειρογνώμονες, εναντίον ενός ασήμαντου πρώην κατασκόπου και της κόρης του, αποδόθηκε, χωρίς το ελάχιστο ίχνος αποδεικτικού στοιχείου, στην Ρωσία από την πρωθυπουργό, τον υπουργό Αμύνης και τον υπουργό των Εξωτερικών της Βρετανίας.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας περιφρόνησε τον Νόμο και τις συμφωνίες με τις οποίες έχει δεσμευτεί, δίνοντας στην Ρωσία 24 ώρες να απαντήσει σε μια κατηγορία για την οποία δεν παρουσίασε κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Ο Νόμος και οι συμφωνίες απαιτούν από την χώρα που διατυπώνει την καταγγελία να επιδώσει τα αποδεικτικά στοιχεία στην καταγγελλόμενη χώρα, η οποία έχει δεκαήμερη προθεσμία να τα εξετάσει και να απαντήσει. Η βρετανική κυβέρνηση αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις διατάξεις της συμφωνίας στην οποία έχει συμβληθεί.  Επιπλέον ο υπουργός των Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον κατηγόρησε προσωπικά τον Πρόεδρο Πούτιν ότι ο ίδιος διέταξε την απόπειρα δολοφονίας του ασήμαντου κατασκόπου. Για περισσότερες πληροφορίες περί του ασήμαντου κατασκόπου και την αστειότητα του σκηνοθετημένου γεγονότος δείτε προηγούμενα δημοσιεύματα της ιστοσελίδας μου.
Μη αρκεσθείς στην χωρίς προηγούμενο ύβρη στη Ρωσία και στον πρόεδρό της, ο υπουργός αμύνης, μιας χώρας χωρίς την παραμικρή δυνατότητα να υπερασπίσει τον εαυτό της από την οργή της Ρωσίας, δήλωσε, σε απάντηση της ρωσικής απόρριψης της αυθαίρετης κατηγορίας, ότι «η Ρωσία οφείλει να το βουλώσει και να εξαφανιστεί.»
Αυτό ήταν πάρα πολύ για το ρωσικό υπουργείο Αμύνης. Ο Στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκο απάντησε:
« Η ρητορική μιας άξεστης μέγαιρας, ασκούμενη από την Κεφαλή του Βρετανικού Υπουργείου Αμύνης, καθιστά κραυγαλέα φανερή την άκρα πνευματικής της ανικανότητα. Όλα αυτά αποδεικνύουν όχι μόνο την μηδαμινότητα όλων των κατηγοριών που ακούμε από το Λονδίνο τα τελευταία χρόνια κατά της Ρωσίας,  αλλά ότι μηδαμινότητες είναι και οι ίδιοι οι «κατήγοροι».
« Η «Μεγάλη» Βρετανία έχει από μακρού μεταβληθεί όχι μόνο σε μια ζεστή φωλιά για φυγόδικους  από όλον τον κόσμο, αλλά επίσης σε κέντρο δράσεως για κάθε είδους οργανώσεις παραγωγής ψευδών ειδήσεων: από το Βρετανικό «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» μέχρι τους κατασκευασμένους από αξιωματούχο της βρετανικής Ιντέλιτζενς ψευδό-Σύρους «Άσπρα Κράνη».
« Όσο για το χυδαίο λεξιλόγιο του Βρετανού Υπουργού Αμύνης για τη Ρωσία, φαίνεται ότι εν απουσία πραγματικών αποτελεσμάτων στην επαγγελματική τους δραστηριότητα, η χυδαιότητα είναι το μόνο όπλο που απομένει στο οπλοστάσιο του στρατεύματος της Αυτής Μεγαλειότητος.»
Ση μειώστε την πλήρη διαγραφή της «Μεγάλης» Βρετανίας από το ρωσικό υπουργείο Αμύνης ως στρατιωτικής και πολιτικής δύναμης. Από την οπτική γωνία των Ρώσων στρατιωτικών, το υποτελές στην Ουάσιγκτων βρετανικό κράτος είναι μια πλήρης μηδαμινότητα. Αυτό σημαίνει ότι  οι Ρώσοι στρατιωτικοί είναι  εστιασμένοι στην Ουάσιγκτον και είναι απίθανο να ανεχθούν τους πράκτορες της Ουάσιγκτον στην ρωσική κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς κύκλους, εάν αυτοί επιχειρήσουν να αφήσουν την Ρωσία εκτεθειμένη σε επίθεση λόγω αναποφασιστικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.