Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τις τελευταίες μέρες έχει φουντώσει μια συζήτηση σχετικά με τους δυο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Άγκυρα, σχετικά με το ενδεχόμενο να ανταλλαχτούν με τους τρεις Κούρδους που συνελήφθηκαν στην Αθήνα τις παραμονές της επίσκεψης Ερντογάν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Βέβαια η εκδοχή αυτή αποτρέπεται από τους περισσοτέρους καθώς την θεωρούν, και δίκαια, προσβολή προς την Δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην χώρα μας καθώς υπάρχουν ήδη δικαστικές αποφάσεις για την μη έκδοση των Κούρδων στην Τουρκία.
Παρ όλα αυτά στο παρελθόν έχουν υπάρξει τέτοιες περιπτώσεις με την Τουρκία, με την πιο χαρακτηριστική αυτή του 2006, η οποία δεν είχε γίνει πολύ γνωστή από τα ελληνικά ΜΜΕ.
Συγκεκριμένα τον Μάιο του 2006 τρεις Τούρκοι συνελήφθησαν κοντά στην βάση της Σούδας να φωτογραφίζουν τις εγκαταστάσεις της βάσης. Ο συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι μετά την ανάκριση χωρίς να δοθεί έκταση στο συμβάν. Τι είχε συμβεί και γιατί αφέθηκαν έτσι ελεύθεροι ;;;
Είχε προηγηθεί η σύλληψη έξω από ένα τουρκικό στρατόπεδο στο Αϊδίνη, ανατολικά της Σμύρνης, δυο Ελλήνων, των Ε.Π και Κ.Τ να φωτογραφίζουν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Τα τουρκικά κανάλια έδειχναν τότε εικόνες από τους δυο Έλληνες με καλυμμένα τα πρόσωπα τους να οδηγούνται από την τουρκική Στρατοχωροφυλακή στον ανακριτή. Τελικά οι δυο Έλληνες αφού ανακριθήκαν και εξεταστήκαν, τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα.
Αυτή είναι μια από τις περιπτώσεις που έγιναν γνωστές.
Σήμερα, με μια σημερινή υστερικά εθνικιστική και προκλητική Τουρκία, δυστυχώς το δράμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές συνεχίζεται υπό την πλήρη αδιαφορία του διεθνούς παράγοντα και να δούμε μέχρι πότε.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.