Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΑΝΤΑΚΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΛΑΣΗ



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ οι Τούρκοι βρίσκονται στα προάστια του Αφρίν, οι εικόνες που μεταδίδουν οι Τούρκοι ανταποκριτές δείχνουν πως η προέλαση τους σταμάτησε αναγκαστικά καθώς ένα μεγάλο χαντάκι χιλιομέτρων που έχουν σκάψει οι Κούρδοι, εμποδίζει τα τουρκικά άρματα μάχης να προχωρήσουν στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα οι Κούρδοι μαχητές εξαπολύουν κάθε λίγο και λιγάκι αντεπιθέσεις με αντιαρματικές ρουκέτες, ενώ οι ελευθέριοι σκοπευτές έχουν πλασαριστεί σε επίκαιρα σημεία χτυπώντας αιφνιδιαστικά τους Τούρκους.
Η τουρκική δύναμη αναμένεται να αντιμετωπίσει την κατάσταση με γέφυρες που θα κατασκευάσει το μηχανικό, έργο που δεν είναι και εύκολο καθώς τα πυρά των Κούρδων θα χτυπούν συνέχεια.
Η πόλη μοιάζει με φάντασμα και πολλοί κάνουν λόγο για συγκρούσεις μέσα στους δρόμους, καθώς οι Κούρδοι φέρονται αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν ολοσχερώς το Αφρίν.
Ακόμα και αν καταληφτεί εξ ολοκλήρου η πόλη, ο πόλεμος δεν θα σταματήσει αλλά προβλέπεται να πάρει άλλη μορφή τύπου Βιετνάμ, κάτι που το φοβάται έντονα το τουρκικό Γενικό Επιτελείο
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.