Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΝΗΣΟΣ ΒΟΡΔΩΝΕΣ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙA ΚΑΙ… ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Είχαμε γράψει και σε παλαιοτέρα άρθρα μας για την χαμένη  εντεκάτη Πριγκηπόννησο που είναι γνωστή από την ιστορία με την ονομασία Βόρδωνες. Το νησί αυτό ήταν γνωστό από ένα μοναστήρι όπου είχε ταφεί ο γνωστός Άγιος της Ορθοδοξίας, Μέγας Φώτιος. Λέγεται ότι χάθηκε από την επιφάνεια της θάλασσας γύρω στο 1010 μ Χ μετά από ένα σεισμό της περιοχής.


Πάνω στο νησάκι αυτό υπήρχε μεγάλο μοναστήρι που φιλοξενούσε αρκετούς μοναχούς καθώς και προσκυνητές από την γύρω περιοχή. Το μοναστήρι αυτό άκμασε από τον όγδοο μέχρι στις αρχές του εντέκατου αιώνα. Το 1010 ένας μεγάλος σεισμός έπληξε το νησάκι το οποίο το βύθισε μερικά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με αποτέλεσμα το μοναστήρι και τα κτίσματα του να βυθιστούν κάτω από τα νερά της θάλασσας του Μαρμαρά.

Να σημειωθεί ότι οι πρώτες έρευνες των Τούρκων άρχισαν από σεισμολογικό ενδιαφέρων καθώς η περιοχή βρίσκεται στο μεγάλο ρήγμα που προκάλεσε τον μεγάλο φονικό σεισμό του 1999, με χιλιάδες νεκρούς. Οι έρευνες αυτές οδήγησαν στην ιστορική ανακάλυψη με τεράστια σημασία για τον Ελληνισμό και τη Ορθοδοξία.
Τις τελευταίες μέρες στην περιοχή παρατηρείται, (Hürriyet 23/4/), μια μεγάλη «κινητικότητα» με ανάδυση τμημάτων της νήσου και αυτό προκαλεί μεγάλη ταραχή στους Τούρκους.
Οι τελευταίες παρατηρήσεις με την ανάδυση της νήσου συνδυάζονται με έντονους φόβους καθώς θεωρείται προμήνυμα για μεγάλο σεισμό που θα γκρεμίσει μεγάλο μέρος της Πόλης και θα θάψει στα ερείπια του χιλιάδες Τούρκους.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.