Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Η Βουλγαρία μπορεί να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ




«Η κατάσταση στον κόσμο αναπτύσσεται αρκετά δυναμικά, μπορεί να επιβληθεί στα κράτη να προβούν σε πολύ απότομες και γρήγορες αλλαγές πολιτικής», δήλωσε ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ, σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση στη Συρία»

Απρίλιος 15, 2018. 16:01
«Η Βουλγαρία μπορεί να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ σε περίπτωση πολέμου (των δύο υπερδυνάμεων) και δεν θα συμμετέχει στις διαμάχες.
Η κατάσταση στον κόσμο εξελίσσεται πολύ δυναμικά, ίσως χρειασθεί να αναλάβουν τα κράτη μια απότομη και γρήγορη αλλαγή στην πολιτική τους», είπε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, όπως σημειώνει το ‘infomax.mk’ επικαλούμενο τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση στη Συρία.
«Στην προκείμενη κατάσταση, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για περισσότερα από 30 κράτη του ΝΑΤΟ να τεθούν σε ομηρία εξαιτίας διαφορών, με τις οποίες δεν έχουν τίποτε κοινό.
Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορεί να λεχθεί ότι είναι εύλογο να εγκαταλείψουμε το ΝΑΤΟ και να επιδιώξουμε την ουδετερότητα. Αντίθετα, η Βουλγαρία μπορεί να γίνει στόχος βομβαρδισμού, χωρίς να έχει καμία ενοχή. Ακριβώς επειδή καθοδηγούμεθα ως «Σύμμαχοι». Αυτό θεωρείται παράλογο και απαράδεκτο», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας.
«Σε περίπτωση παγκόσμιου πολέμου, σίγουρα θα το εξετάσουμε περαιτέρω, διότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη δημιουργήσει διάφορες μικρές βάσεις και «κέντρα διοίκησης» σε όλον τον κόσμο. Ο μόνος στόχος τους είναι να απομακρύνουν τους ρωσικούς πυραύλους από την επικράτειά τους .
Επιπλέον, σύμφωνα με τη συμφωνία ένταξης στο ΝΑΤΟ, η Ρωσία έχει νόμιμο δικαίωμα να εκτοξεύσει πύραυλο κατά του εδάφους μας», εξήγησε ο Βούλγαρος Πρόεδρος.
(Στοιχεία από infomax.mk)
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.