Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

«ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ




Ενώ ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ πάει στην Άγκυρα όπου θα έχει συναντήσεις με τον Ερντογάν, για το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας ουσιαστικά «ένιψε τας χείρας του», αφήνοντας έκθετη την Ελλάδα με πραγματικά ωμό τρόπο.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, τόνισε ότι «δεν είναι μέσα στις προθέσεις του NATO να εμπλακεί ή να αποκτήσει πιο ενεργό ρόλο στην επίλυση των διενέξεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Αιγαίο» δηλώνοντας εμμέσως ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει ευήκοα ώτα σε διεθνή fora.
Και όλα αυτά την στιγμή που η τουρκική προκλητικότητα έχει φτάσει στο ζενίθ στην περιοχή του Αιγαίου αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου. Η ρητορική του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των υποχείρείων του που δεν σταματούν να εξαπολύουν ύβρεις και λεονταρισμούς κατά της Αθήνας με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να είναι ο αγαπημένος τους στόχοςγιατί δεν διστάζει ν’ απαντήσει στους λεονταρισμούς τους.
Φυσικά ούτε λόγος για τα πρόσφατα περιστατικά στην Ρω αλλά και για τους Έλληνες αιχμάλωτους στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη ή ακόμη και συλλυπητήρια για τον χαμό του ήρωα πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος έχασε την ζωή του την στιγμή που είχε «σηκωθεί» για ν’ απαντήσει σ’ άλλη μια τουρκική παραβίαςη του Εθνικού Εναέριου Χώρου από την τουρκική Αεροπορία.
Ερωτηθείς σχετικά με την θέση της Συμμαχίας στις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των δύο γειτόνων στο Αιγαίο, ο Στόλτενμπεργκ απάντησε ότι «τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι του NATΟ και συνεισφέρουν στην συλλογική του άμυνα».
«Σε αυτό το πλαίσιο χαιρετίζω το γεγονός ότι οι πρωθυπουργοί και των δύο χωρών είχαν πρόσφατα μια τηλεφωνική επικοινωνία και συμφώνησαν να λύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου».
Υστέρα ας περιμένουν κάποιοι φαντασιόπληκτοι στην Αθήνα ότι κάποιοι… «σύμμαχοι» θα μας συμπαρασταθούν στην τουρκική προκλητικότητα και άλλα…ηλίθια!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.